A legutóbbi idényben történelmi sikert ért el a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, amely a második számú csapatával is kivívta a jogot, hogy az élvonalban szerepelhessen a SOFT szakágban. Így fordulhatott elő, hogy a 2021-es esztendőben két csapattal indult az SZDCSE a legmagasabb osztályban, ráadásul dupla motivációval.

Egyrészt az erősebb kerettel az esetleges érmes pozíció megszerzése a cél, másrészt az utánpótlás számára biztosítani a versenyeztetési lehetőséget. Így két legyet üt a vasi egyesület egyetlen csapással. A hétvégén már a második fordulót rendezték a csapatok számára az NB I-ben. Bár több hiányzója is akadt az SZDCSE második számú csapatának, panaszra nem lehet szavuk.

Mányoki Krisztián vezetésével készülő újonc négyes végig egyeletes teljesítményt nyújtott. Ennek eredményeként a Mányoki-Kovács-Marton-Horváth összetételű kvartett két forduló után a hetedik helyen állnak. Galambos Bence és Szűcs Károly ujjtörés miatt nem állhattak rendelkezésre, de visszatérésüket követően akár merészebb álmokat is szövögethet az SZDCSE II.

Az elsőszámú csapat is remekelt a fordulóban. Kozmor József-Németh Albert-Kámán Lehel-Szabó András alkotta néegyes szintén tudásuk legjavát nyújtották a játéknapon. A négy mérkőzéséből hármat megnyerő csapat ennek eredményeként már a második helyen áll a tabellán a kiváló erőből álló Soul DC mögött. Joggal bizakodhatnak a asi szurkolók a hasonló folytatás reményében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!