Kötelező feladat mindig a legnehezebb – talán ezt fogalmazhatta meg önmagában Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. A szakember pontosan tudta, hogy csapata az esélyes a Szeged elleni magyar Kupa mérkőzésen, így már a kezdést követően támadólag lépett fel a vasi együttes a mérkőzésen, amelyet Mórahalmon rendeztek.

A kezdést követően Németh Márió lőtt távolról, majd egy tetszetős akció végén szerezhette volna meg a vezetést a Hali, de mindkét lehetőség kimaradt. A zöld-fehér együttes jelezte, hogy mindenképpen szeretné győztesen elhagyni a pályát. A nagy nyomást egészen a 14. percig tudta elviselni a hazai együttes, amikor már a kapus is tehetetlen volt.

Doktorics egyéni alakításánál még jól lépett közbe a hálóőr, de Rácz 20 méterről leadott löketéhez már csak hozzáérni tudott. Teljesen megérdemelten szerezte meg a Hali a vezetést. Ennek tudatában sem vett vissza a tempóból a vasi alakulat, Németh Milán kísérletének tapsolhatott a közönség a félidő derekán. A szünet előtt aztán tovább nőtt a különbség.

Tóth Barna-Tóth Dávid összjáték végén előbbi kotorta be közelről a kapuba. A játékrész lezárásaként még Jancsó lőtt egy kapufát, de az eredmény már nem változott. A második félidőtől talán mindenki egy kicsit többet várt, hiszen biztató volt az első 45 perc. Ennek ellenére kicsit leült a hangulat és a csapatok sem törték magukat a nagyobb iramért.

A Haladás birtokolta többet a játékszert és helyzetek tekintetében is jobb volt, mint a Szeged, de az eredmény csak az utolsó percekben változott. Ekkor a végig nagy kedvvel futballozó Rácz Ferenc volt szemfüles és állította be a 0-3-as végeredményt. A Haladás esélyeshez méltó módon játszott és vívta ki a továbbjutást a Magyar Kupa játéknapján.

Szeged – Szombathelyi Haladás 0-3 (0-2)

Haladás: Verpecz – Tóth D., Tóth B., Devecseri, Rácz, Doktorics, Horváth O., Kelemen, Németh Milán, Németh Márió, Jancsó.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Rácz 2, Tóth Barna,

További vasi eredmények:
Szarvaskend – Csákvár 1-10
Sárvár – Kaposvári Rákóczi 0-3
Király SE – Bicskei TC 2-3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!