A világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportágává nőtte ki magát a darts sport, amely egykor a kocsmasportok királynője névvel illettek. Ezt azonban mára nem lehet állítani, hiszen minden nem és korosztály képviselteti magát a nagyobb nemzetközi versenyeken is. Nem csoda, hogy Szombathelyen is egyre több követője van ennek a sportnak.

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület megalakulása óta évről-évre nagyobb sikereket ér el egyéniben és csapatversenyben is. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az országos bajnokságban – a STEEL szakágban – két csapat is az élvonalban szerepel remek teljesítménnyel. Ráadásul saját szervezésben több tehetségkutatót valamint nyílt tornát is lebonyolítottak.

A siker pedig együtt jár a nagyobb felelősséggel és eredménykényszerrel. A taglétszám töretlenül emelkedik, a versenyeken pedig rendszeresen jól szerepelnek az SZDCSE dartsosai. Az országos szövetség is elismeri a vasi megyeszékhelyen folyó műhelymunkát és az MDSZ égisze alá tartozó erőpróbák közül kettőnek is a Haladás Sportkomplexum ad otthont.

Ráhangolódásként szeptember 25-én este 6 órától mindenki nyilat ragadhat, aki kedvet érez hozzá, hiszen ekkor rendezik a Dreher-Haladás Open nyílt megmérettetést. A torna érdekessége, hogy ezen a versenyen bárki részt vehet, csak előnevezés szükségeltetik, míg sportengedélyhez nincs kötve a részvétel. Az előzetes információk szerint nagy érdeklődés övezi az Open tornát.

Ha résztvevőként nem is, de nézőként hasonlóan izgalmas és látványos meccsekre lesz kilátás az egyéni országos bajnoki fordulóra, amelyre szeptember 26-án kerül sor. Igazi nagyágyúk részvételével bonyolítják le a játéknapot – hangzott el a Haladás Sportkomplexumban elhangzott sajtótájékoztatón. Izgalomból vasárnap sem lesz hiány.

Szeptember 27-én délelőttől már a Magyar Kupa küzdelmei zajlanak, szintén az ország legjobb versenyzőinek részvételével. Az indulók között természetesen ott lesznek az SZDCSE sportolói is, akik hazai környezetben okozhatnak örömet a szurkolóknak. Érdemes lesz tehát kilátogatni a helyszínre, ahonnan a Hungarysport több ízben is bejelentkezik a három nap során.

(Fontos információ, hogy a pandémia miatt fokozottan ügyeljen mindenki önmaga és a többiek egészségére is. A maszk használata a nézők számára fokozottan ajánlott!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!