Az egykor szebb napokat látott, extraligát is megjárt Haladás VSe röplabda csapat életében új fejezet kezdődött a nyáron. A pénzügyi nehézségek és szponzorok segítő keze nélkül maradt szakosztály a megszűnés szélére került. A problémák dacára, lelkes összefogással és kemény munkával a nyáron új időszámítás kezdődött a vasi megyeszékhelyen.

A fiatalokra, többségében középiskolásokra épülő zöld-fehérek együttese gőzerővel készült a nyáron a felnőttek számára kiírt másodosztályú bajnokságra. A napi két edzéssel alapozó fiatalok ráadásul a legutóbbi hétvégén már komoly erőpróbán is részt vettek Győrben, ahol a Rába-kupát rendezték. Ezen a tornán több elsőosztályban megfordult csapatok is jelen voltak.

A hosszú kihagyás ellenére jól kezdett a Haladás és mindkét csoportmeccsét magabiztosan nyerte meg, így az első helyen lépett tovább Mucsi Péter együttese. A döntőben a volt NBI-es játékosokat is soraiban tudó VESC következett. Kiélezett csata végén aztána vasi lányok örülhettek, ráadásul a torna legjobb játékosának Zoltán Annát választották.

A küzdelmes időszakot követően tehát reménykedhetnek a Hali szurkolók, hogy eredményes időszak kezdődik a Rohonci úton. A felkészülés végén járó zöld-fehéreknek még egy rövid idő rendelkezésükre áll csiszolni a taktikát, de október 3-án már az Ajka ellen megkezdődik a bajnokság.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!