MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI KKA 32–29 (16–15)
Elektromos Sportcsarnok (zárt kapus). V: Medve R., Südi P.

MTK: Győri – DÁVID-AZARI 5, Szekerczés 4 (1), Dakos 1, Marincsák 2, SZŐLLŐSI-ZÁCSIK 4, PELCZÉDER 7. Csere: SUBA (kapus), Szabados, PÁL T. 8 (1), Bujdosó-Gerháth, Sallai 1, Juhász Eszter. Edző: Golovin Vlagyimir.

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Orbán Adrienn 2, M. AGBABA 8, GORILSZKA 5 (3), Bandelier 3, PŐDÖR R. 8, Wald. Csere: Csapó Kincső (kapus), Mayer Sz. 1, Virág N., Horváth P., Varga N. 2, Pődör B. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–1. 7. p.: 4–3. 14. p.: 10–5. 26. p.: 14–14. 35. p.: 17–18. 49. p.: 28–24
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

Tomasevics védésével indult a találkozó, de a harmadik percben büntetőből a hazaiak szereztek vezetést. Nem kezdte jól a meccset az SZKKA, eladott labdák után üres kapura kaptak még kettőt, így a negyedik percben már 3-0 volt az állás. Aztán Marosán György vezetőedző rendezte a sorokat, Bandelier, Gorilszka, majd egy remek sánc után Orbán is betalált, felzárkóztak egy gólra, 4-3, ám pillanatok alatt újra elhúzott az MTK, a tizedik percben négy volt közötte, Marosán György rögtön időt is kért, 7-3.

Potyogtak a gólok a folytatásban is, de a rohanás az MTK-nak kedvezett, a 16. percben 12-7-re vezettek a fővárosi kékek. Pődör Rebeka szépségdíjas góljaival tartotta a lépést az SZKKA, 13-9-es állásnál a hazaiak mestere kért időt. Gorilszka a remek blokkjai után betalált büntetőből, amivel a 23. percben feljött két gólra, 13-11-re a szombathelyi gárda. Pődör R., majd Varga Nikolett találata után az első félidő hajrájában egyenlő volt az állás, 14-14. Hiába vezetett öt góllal is az MTK, a szünetben végül egy találat maradt a hátrány, 16-15.

A második játékrész elején Bandelier szerencsés találatával egalizált újra az SZKKA, majd Tomasevics védését követően Agbaba dupla-kapufás góljával először vezettek a Marosán-tanítványok a találkozón, 17-18. Nem lassítottak a csapatok, záporoztak a gólok, a 38. percben újra az MTK-nál volt az előny, 21-20. Pődör és Agbaba is nagy formában játszott, emberhátrányban újra egyenlíteni tudott az SZKKA, 24-24. Aztán villámgyors gólokkal megint ellépett hárommal az MTK, ráadásul emberelőnyben sem tudta csökkenteni a különbséget az SZKKA, tíz perccel a vége előtt 28-25-öt mutatott az eredményjelző. Hosszú percekig nem született gól, ami az MTK-nak kedvezett. Óriásit küzdve az utolsó percig szorossá tette a mérkőzést a vendégcsapat, de az idegenbeli bravúrgyőzelem végül nem sikerült, nagyon izgalmas mérkőzésen 32-29-re az SZKKA kikapott az MTK Budapest vendégeként.

Golovin Vlagyimir: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, azt beszéltük a lányokkal az öltözőben, hogy a végjátékban dőljön el a két pont sorsa, és ez nagyjából így is történt. Rendkívül sok hullámvölggyel játszottunk, de szerencsére kevesebbet hibáztunk, mint ellenfelünk.
Marosán György: – Dolgoztunk, hajtottunk, ám sajnos döntő szituációkban sokat tévedtünk. Amikor megjelent a sorsolás, nagyjából tudni lehetett, hogy így állunk majd, jön az október, remélem, el tudunk kezdeni pontokat gyűjteni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!