Hosszas és gondos előkészületeket követően Szombathelyre költözött az ország dartsversenyzőinek java. A Magyar Darts Szövetség égisze alatt ugyanis egy hosszú hétvégén keresztül minden erről a sportról szólt a vasi megyeszékhelyen. A három napos rendezvénysorozaton minden korosztály, nem megmutathatta magát és a legjobbak érmekkel valamint pontokkal gazdagodtak.

Első nap az amatőr sportbarátok érkeztek a Haladás Sportkomplexumban kialakított arénába, ahol rengeteg tábla állt rendelkezésre. Gyakorlást követően pedig este hat óra után már minden nyíl sokat ért. A nevezéseket látva örömmel konstatálták a szervezők, hogy rekordot döntöttek, hiszen ezúttal 79 fő jelezte részvételi szándékát.

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület kiváló szervezőnek bizonyult. A lebonyolítás ezúttal is a csoportmérkőzésekkel kezdődött, ahonnan a legjobb 64 versenyző jutott az egyenes kiesési szakaszba. Az összecsapások színvonalát jól mutatja, hogy nem aratott senki könnyű győzelmet. Ezt alátámasztja az is, hogyéjfél után játszották a finálét is.

Az utóbbi időben kiváló formában játszó – a Darts Ligákon és Csepregi Pékség Openen rendre részt vevő – Budavári zsombor ezúttal nem talált legyőzőre a 8 nyert legig tartó fináléban. A győztes az oklevél és érem elismerés mellett pénzdíjjal lett gazdagabb. A pénteki Dreher-Haladás Open pedig megalapozta a jó hangulatot a szombati országos bajnoki fordulóra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!