A legutóbbi hétvégén minden a kosárlabdaáról szólt a fővárosban. Budapesten, a Hősök terén rendezték meg a Streetball bajnokság országos döntőjét. A Kosárlabdázás Napján mintegy 150 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek impozáns környezetben a különböző kategóriákban és korcsoportok számára.

A délelötti órákban az NKM Budapest Open selejtezői zajlottak, itt szerepelt sikeresen a Szabó-Haklits Zsuzsannát is soraiban tudó Jokers együttes csapata, akik vegyes kategóriában állhattak a dobogó legfelső fokára. A Szoese női kosárlabda csapatának tagjai (Szabó-Haklits Zsuzsanna, Preisinger Boglárka, Sándor Anna) alanyi jogon kerültek be az országos fináléba, ahol egészen a dontőig meneteltek és szoros csatában maradtak alul a Baja csapatával szemben, így ezüstéremmel zártak.

A programot színesítette a Face Team akrobatikus kosárlabda csapatának bemutatója, a Speciális Olimpikonok műsora valamint a kerekesszékes együttesek fellépése is. Ezt követően az ügyességi versenyszámok színvonalas fináléi következtek, ahol a 2ball Game számban a Szabó-Haklits Zsuzsanna – Petrovics Tibor páros győzött. A rendezvény méltó módon zárta a 2020-as streetball szezont, remek eredményeket ért el a Szoese csapata, innentől már a teremben pattog a labda.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!