A hazai görkorisok mellett az ausztriai Eisenstadtból, de Tatabányáról, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Kistelekről is Szombathelyre érkeztek a görkorcsolya-sport amatőr és profi szerelmesei. Összesen mintegy száz versenyző állt rajhoz a kismartoniak révén nemzetközivé bővült megmérettetésen.

A sportinfrastruktúra bővülése kapcsán Tóth Kálmán sportbizottsági elnököt kérdeztük a helyszínen. A sportolóként és játékvezetőként is aktív politikus miközben a görkorisokról beszélt, városunk igazán sportos programjairól is áttekintést adott.

A versenyek a junior ,C’ kategóriában induló lányok megmérettetésével indult. A második futamról közösségi oldalunkon élőben tudósítottunk, a szombat délelőtt készített videónkat ITT tekintheted meg újra, de a fotók is jönnek.

Az amatőr kategóriában 6 kategóriában 3 távon, kizárólag a széria, az úgynevezett „fittnes” korcsolyával lehetett indulni, amelyekben a maximum kerékméret a Mini és F korcsoportban 76 mm, a D-E korcsoportban 84 mm, a C-Kadett korcsoportban pedig 90 mm volt. Amennyiben egy versenyző nem megengedett méretű kerékkel állt rajthoz, úgy a fordulóban nem lehetett értékelni.

Az igazolt versenyzőknél, vagyis a profiknál a távok alapján összetett értékelés következett. Itt egyébként 8 kategóriában 3 távon versenyeztek, a közönség pedig igazán jól szórakozott.

Az amatőr és az igazolt kategóriában az 1. 2. és 3. helyezett érem-, a többiek oklevél díjazásban részesültek. Az értékelés a versenyben elért helyezésnek megfelelően, a befutás sorrendjével azonos pontok alapján történt.

Az összetett pontversenyt a legalacsonyabb pontot elért versenyző nyerte. Pontazonosság esetén a hosszabb távon elért jobb helyezés döntött. Ha a versenyző valamelyik versenyszámnál nem állt rajthoz, akkor csoportjában az utolsó helyért járó pontot plusz egy pontot kapott.

Az egyes korosztályok és kategóriák eredményeit hamarosan közöljük!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!