A 19 ponttal a 3. helyen álló, Gálhidi György vezette piros-kékek eddigi kilenc meccsükből hatot megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, kétszer kikaptak. Legutóbb, Szentlőrincen nyertek meccset 2-1-re. A nyírségieket erősíti a korábban Szombathelyen futballozó védő, Jánvári Gábor és a középpályás, Gyurján Bence is. Figyelemreméltó, hogy a nyíregyháziak holtversenyben a második legkevesebb gólt kapták, mindössze hétszer zördült Fadgyas hálója. Hátul tehát stabilak, ugyanakkor elöl kevésbé hatékonyak, tíz meccsen mindössze tíz gólt szereztek – írja a klub honlapja.

A Haladás az utolsó két meccsét elveszítette – Soroksáron és a Dorog ellen hazai pályán egyaránt 2-1-re kaptak ki. A bosszantó az, hogy a helyzetek és a játék képe alapján mindkét találkozókkal gólokkal nyerhették volna. Érdekesség, hogy Mátyus János 2014 és 2016 között edzősködött Nyíregyházán. A vezetőedző a meccs előtt a vaol.hu-nak mondta el érzéseit.

– Meglehetősen rapszodikusan szerepelünk, ugyan meccseink zömén jól futballoztunk, de erre senki sem kíváncsi, az a lényeg, hogy a Haladás eredményes legyen. Éppen ezért a vasárnapi meccsen picit másfajta futballt játszunk majd, mint eddig – és legalább egy pontot akarunk szerezni. A Nyíregyháza kemény ellenfél lesz, a bajnokság egyik legerősebb csapata. Sokan azt mondják, hogy a volt csapataik elleni meccs ugyanolyan, mint a többi. Én nem, mindig más érzéssel készülök egy olyan együttes ellen, amelyben futballoztam vagy edzősködtem. Anno szép éveket töltöttem el a Nyírségben is, jól ismerem a klubot, a várost, így számomra ez egy különleges meccs lesz. De nem ez a fő motivációm, hanem az, hogy a Haladást győzelemre vezessem – fogalmazott Mátyus János.

A zöld-fehéreknél Schimmer Szabolcs, Németh Márió sérült, Farkas Balázs még nem bevethető, Bosnjak Predrag pedig öt sárga lapja miatt nem játszhat. A szombathelyi csapattól a héten távozott a Pakstól augusztusban kölcsönbe érkezett védő, Kelemen Dávid. A 28 éves futballista mindössze két bajnokin – egyszer kezdőként, egyszer csereként – kapott lehetőséget. Ìgy a több játéklehetőség reményében eligazolt. Kelemen a román másodosztályban szereplő FC Csíkszeredában folytatja pályafutását.

A Nyíregyháza – Haladás bajnokit a Duna World helyén hétvégente 14-22 óra között sugárzó, nemrég indult M4 Sport+ csatorna közvetíti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!