A Budapesti Honvéd SE sportolója a második helyen jutott a fináléba, de ott a szer 2017-es világbajnoka, a horvát Tin Srbic mellett a kazah Milad Karimi is megelőzte, pedig fél ponttal többet kapott, mint a pénteki selejtezőben.
“Nagyon erős mezőny jött össze. Örülök, hogy jól sikerült a gyakorlatom, hiszen voltak problémák a selejtezőben, de fejben össze tudtam rakni a dolgokat úgy, hogy ez ne hátráltasson. Boldog vagyok ezzel a bronzéremmel, hiszen kihoztam magamból a maximumot” – nyilatkozta Vecsernyés az M1 aktuális csatornán.
Hozzátette, a gyakorlata előtt érezte, hogy jól fog teljesíteni, és amit tervezett, amire készült, azt egész jól megcsinált. Vecsernyés elárulta, pontosan tudta, ha Tin Srbic jó gyakorlatot mutat be, akkor nem veheti fel vele a versenyt.

 

A horvát tornász közölte, meglepődött, hogy Szombathelyen nézők előtt versenyezhetett.
“Arra készültem, hogy zártkapus lesz ez a világkupa, de kellemesen csalódtam. Az én szempontomból ez a verseny egy fontos mérföldkő volt a világbajnokság után, az olimpiára készülve” – mondta Tin Srbic.
A nyújtódöntő másik magyar résztvevője, a hosszú sérülés után visszatért Kardos Botond a nyolcadik helyen zárt, és korláton is szerepelt a fináléban, ahol negyedik lett.
“Sajnos leestem a nyújtóról, de még nem is érzem magam százszázalékos formában. A korláton elért eredményemnek viszont nagyon örülök, közel voltam a dobogóhoz” – mondta.
A nők mezőnyében a nap legjobb magyar eredményét Bácskay Csenge érte el, aki gerendán negyedik lett, pedig eredetileg versenyen kívül indult volna, viszont Kovács Zsófia kiesése miatt bekerült a keretbe.
“Örülök, hogy mindhárom szeren döntőztem, a gerendagyakorlatom különösen jó lett, nem véletlen, hogy itt értem el a legjobb helyezést” – mondta Bácskay.
Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elégedetten összegzett, és kiemelte, hogy a hosszú kihagyás után mindenki “odatette magát”.
“Erre a világkupára rendszerint csúcsformában szoktunk érkezni. Ez most nem így volt, de jó volt látni ismét a mieinket a nemzetközi mezőnyben. Folytatjuk a felkészülést, hiszen ha minden jól megy, akkor az Európa-bajnokság következik még ebben az évben” – nyilatkozta.
Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elismerően nyilatkozott Dévai Boglárkáról, aki szombaton több mint két év kihagyás után visszatért, és aranyérmes lett ugrásban.
“Több kemény műtéten van túl, és gondolom, ilyen visszatérést remélt. Összességében mindenki megmutatta, hogy hol tart jelenleg. Örülök, hogy több döntős produkció is volt” – értékelt.
Vasárnap a verseny helyszínére érkezett Vatanabe Morinari, a nemzetközi szövetség elnöke, aki Magyar Zoltánnal és Altorjai Sándorral, a magyar szövetség elnökével és főtitkárával látogatást tettek Nemény András polgármesternél.
A japán sportvezető köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Torna Szövetségnek, valamint Szombathely városának, amiért a koronavírus-járvány miatti nehéz körülmények között ismét otthont adtak a versenynek.
“Ez egy nagy kihívás, és minden tiszteletem az övék, hiszen teljesítették ezt a rendkívül nehéz feladatot” – mondta Vatanabe, aki köszönetét fejezte ki a résztvevő versenyzőknek és edzőiknek is, akik 15 országból érkeztek a vasi megyeszékhelyre.

A vasárnapi győztesek és a magyarok eredményei:
férfiak:
——-
ugrás:
1. Ihor Radivilov (ukrán) 14,150 pont
korlát:
1. Petro Pahnyuk (ukrán) 14,950
…4. Kardos Botond 13,900
nyújtó:
1. Tin Srbic (horvát) 14,650
…3. Vecsernyés Dávid 14,000
…8. Kardos Botond 11,650
nők:
—-
gerenda:
1. Christina Zwicker (horvát) 12,800
…4. Bácskay Csenge 12,00
…6. Makra Noémi 11,900
talaj:
1. Anzselina Radivilova (ukrán) 13,200
…5. Makra 12,200
…7. Székely Zója 11,500

A szombati eredmények:
férfiak:
——-
talaj:
1. Rok Klavora (szlovén) 14,000 pont
…6. Mészáros Krisztofer 12,400
lólengés:
1. Nariman Kurbanov (kazah) 14,600
…7. Kállai Zoltán 12,600
8. Mészáros 12,300
gyűrű:
1. Vinzenz Höck (osztrák) 14,150
…4. Tomcsányi Benedek 13,100
nők:
—-
ugrás:
1. Dévai Boglárka 13,950
…6. Bácskay Csenge 13,200
felemáskorlát:
1. Diana Varinska (ukrán) 13,400
…6. Székely Zója 11,750
…8. Bácskay 8,500

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!