A koronavírus-járvány miatt jókora csúszással folytatódhatott a versenynaptár a súlyemelők számára is. A hétvégén rendezték a Magyar Egyetemi és Fősikolai Országos Bajnokságot, amelyre a Haladás VSE 4 versenyzőt nevezett. A vasi egyesület hosszú évek óta meghatározó szerepet töltenek be a különböző hazai és nemzetközi versenyeken.

Márkus Erzséber és Hencz Kornél felkészítését követően érkeztek a sportolók az erőpróba helyszínére. Mind a négy versenyző dobogós helyezést célozták meg és az eredmény ismeretében nyugodtan lehet állítani, nem okoztak csalódást. A hölgyek mezőnyében Sági Gabriella remek teljesítménnyel a második helyen fejezte be a napot.

Simon Cintia, aki korábban ifjúsági olimpián is járt kosárlabdázóként, majd a SzoESE oszlopos tagja volt, éles váltással érkezett a súlyemelés világába. Hogy mennyire jól tette, azt megannyi érme bizonyítja. Ezúttal szakításban 54 kilogrammot, lökésben 70 kilogrammot ért el. Ez pedig összetettben szintén ezüstérmet ért.

A férfiak mezőnyében Polyák Márton negyedik helyen végzett. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc felkészítésével rukkolt ki ilyen eredménnyel. Ráadásul egyetemistaként és további más sportágak jeles képviselőjeként dolgozott, így még nagyobb értéket jelent az elért helyezés. Szíjártó Szabolcs is nagy tervekkel érkezett és neki sem kellett csalódnia. Súlycsoportjában kiegyenlített volt a mezőny, végül a bronzérmet akasztották a fiatal sportolónak a nyakába.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!