Az előző évad a koronavírus-járvány miatt meglehetősen rövidnek bizonyult a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda szakosztályának, amely a hosszúra nyúlt nyári szünet alatt keményen készült az újabb szezonra. Bodzer Attila együttese a felkészülési időszakban minőségileg is erősödött, több tehetséges játékos érkezésével, csapatba építésével.

Ennek megfelelően bizakodva utazhatott el a szombathelyi együttes a PTE-PEAC elleni NB II. nyugati csoportjának nyitófordulójára. A pécsi tanintézmény csarnokában megrendezett derbit a vendégek kezdték jobban, s bár a házigazda igyekezett megnehezíteni a vasi lányok dolgát, ez csak hellyel-közzel sikerült. Ennek megfelelően az első szettet magabiztosan nyerte a SzoESE.

A folytatásban aztán még jobban kiütközött a csapatok közti különbség. A második és harmadik szett során is végig a vasi együttes akarata érvényesült és nullázták le a pécsi riválisukat. A győzelem mellett a mutatott játékkal is elégedett lehetett Bodzer Attila vezetőedző, hiszen tanítványainak 58 perc játékidő elegendő volt a sikerhez.

PTE-PEAC – SzoESE 0-3 (16, 12, 13)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi, Gulkai, Lakatos, Kiss L., Bozzai, Németh E., Czillinger, Szalai, Kóbor, Petrányi.
Libero: Nagy J.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!