Egy héttel a hazai pályán elért 0-0-ás bajnoki döntetlen után joggal bizakodtak a Haladás-Viktória FC szimpatizánsai, hiszen kedvenceik ismét a Diósgyőrrel mérkőztek meg, igaz ezúttal a Magyar Kupában. A 3. forduló egyik legizgalmasabb összecsapásának ígérkezett a borsodi együttes látogatása a Király Sportcentrumban.

Az esős időjárás miatt felázott pályán találkoztak ezúttal is a felek. Ehhez a talajhoz inkább a vasi lányok alkalmazkodtak jobban és meddő mezőnyfölényt sikerült kiharcolniuk. Néhány kósza helyzetet is vezetett a Viktória, azonban elég volt egy védelmi megingás és már a 16. perc végén Balázs – egy szöglet után – volt eredményes.

A gól nem fogta meg a házigazdát, továbbra is jól szervezték játékukat, de a kapura nem voltak igazán veszélyesek. Ráadásul a 30. percben egy eladott labdát jól játszottak meg a borsodi labdarúgók és a kontratámadás végén Barker révén már kettőre növelték a vendég előnyt. A térfélcsere után sem változott lényegében sokat a játék képe.

A Viktória birtokolta többet a játékszert, mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt a több minőségi légióst is soraiban tudó DVTK-nak, de kapura nem voltak igazán veszélyesek. A vendégek is őrizték biztos előnyüket, csak egy kapufát jegyezhettek fel a második félidőben. A továbbjutást ezúttal a helyzetkihasználás döntötte el a vendégek javára.

Szabados György vezetőedző: Az a csapat, amelyik nem használja ki támadójátékát, kevés helyzetet dolgoz ki, az előbb-utóbb elbukik. A mai meccsen sajnos kevés lehetőséget alakítottunk ki, a támadójátékban tehát van hová fejlődnünk. De nincs világvége, dolgozunk tovább.

Haladás-Viktória FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)

Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Kopcsándi – Németh M., Herczeg, Fördős, Harsányi – Szil (Balázs K., 88.), Németh A. (Simon, 82.)
Vezetőedző: Szabados György

Gólszerző: Balázs, Barker

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!