Gőzerővel készülnek a súlyemelők hétről-hétre az újabb versenyekre. A legutóbb épp az U15-ös és az U17-es korosztály országos bajnokságát rendezték Abaújszántón, ahová hazánk minden részéről érkeztek tehetséges utánpótláskorú sportolók. A szombathelyi színeket négy serdülő korú fiatal képviselte az erőpróbán, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel.

A mintegy száz versenyző részvételével lebonyolított országos bajnokságon Darabos Sára 114 kilós (50+64 kg) összetett teljesítménnyel végzett az első helyen a lányok 59 kilogrammos súlycsoportjában. Darabos Jázmin is kiválóan szerepelt, hiszen a 71 kilogrammosok mezőnyében 108 kilogrammos (53+55 kg) eredménnyel a második helyet szerezte meg.

A fiúk sem érték be kevesebbel, hiszen mindkét Haladás versenyző bronzéremmel fejezték be a napot. Hegedűs Milán a 96 kilogrammos súlycsoportban 155 kilóval, míg Szabó Gergő a 67 kilóban állhatott fel 143 kilogrammos összteljesítményével végzett a harmadik helyen. A HVSE súlyemelői legközelebb a a Masters országos bajnokságon bizonyíthatnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!