Szerda este a férfi futsal Magyar Kupa második fordulóját rendezték, amelyben már a címvédő Haladás VSE is érintett volt. A szombathelyiek a fővárosba látogattak és az ELTE-BEAC ellenfeleként kellett kivívniuk a továbbjutást. A csapat hétfő este még bajnoki mérkőzést játszott Kecskeméten, így sok idő nem volt a vasi legényeknek a feltöltődésre.

Ennek ellenére is a vendégek számítottak az esélyeseknek és ezt azonnal nyomatékosították is. Már a kezdés után aktívabbak voltak a zöld-fehérek és tetszetős támadásokat vezettek. A hatodik percben a csapat gólfelelőse, korábbi gólkirálya, Dróth Zoltán szerezte meg a vezetést. Ezt követően is kontrollálta a vasi alakulat a találkozót és a szünetig megnyugtató különbségre tettek szert.

A térfélcsere után sem vett vissza a lendületből a Haladás és továbbra is támadásban maradtak. Ennek eredményeként tovább nőtt a vendégek előnye, ráadásul Juan Ramon Calco Rodriguez vezetőedzőnek lehetősége volt különböző taktikai elemeket is gyakorolni csapatával. Gémesi révén a hazaiak is örülhettek, aki a szépítő találatot szerezte meg.

Hogy teljes legyen a szombathelyi öröm, az utolsó három találatot a Hali saját nevelésű fiatal játékosa, a 18 esztendős Vatamaniuc-Bartha Dávid szerezte, aki ezzel a mesterhármassal tette le névjegyét az összecsapáson. A vendégek sikere egyetlen percig sem forgott veszélyben és ilyen arányban is megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

ELTE-BEAC – Haladás VSE 1-10 (0-3)

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Sipos, Dávid, Vas.
Csere: Alasztics – Da Melo Darrieer, Horváth P., Simic, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Dróth, Gerencsér, Szakasics.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo

Gólszerző: Gémesi illetve Vatamaniuc-Bartha 3, Gerencsér 2, Dróth, Sipos, Dávid, Vas, Da Melo Darrieer.

Sárga lap: Szekér

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!