Jól kezdte a bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárcsapata. A Hungarysport élő stream segítségével közvetítette a szurkolóknak a Szigetszentmiklós felett aratott kiütéses sikert. A remek kezdés után hasonló folytatásban reménykedett Szabó László vezetőedző. Úgy tűnik, hogy a hosszú felkészülési időszak gyorsan megtérül.

Az amatőr bajnokság zöld csoportjának egyik legerősebb csapatának számít az ELTE együttese, amely korábban már többször is megtréfálta a vasi alakulatot. Így nagy elővigyázatosság mellett kezdte a vendég gárda a rangadót. Hiába azonban a kemény védekezés, a támadásokban nem találták a ritmust a SzoESE játékosai, így hátrányba kerültek.

Molnár és Nagyi pontjaival tartotta megszerzett előnyét a fővárosi együttes, a folytatásban viszont szerkezetet és taktikát is váltott a vasi alakulat. A második negyedben nemcsak ledolgozta hátrányát a SzoESE, de a vezetést is átvette Szabó-Haklits Zsuzsa valamint Kovács Gina hatékony játékának köszönhetően. A neheze azonban még hátravolt.

A szünet után ismét nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az ELTE-FORTIS. Ekkor Darabos szállította a hazai pontokat. Vendég oldalon mindig akadt valaki, aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Ennek eredményeként állandósulni tudott a 8-10 pontos különbség. A záró felvonás során már a nagy rohanás jellemezte a csapatok játékát.

Ez a védekezésen és a támadások hatékonyságán is meglátszott. A nagy versenyfutásból mégis a szombathelyi lányok jöttek ki jobban. Bár a fővárosi csapat mindent megtett, hogy megfordítsák az eredményt, de a vasi alakulat hősies játékának köszönhetően teljesen megérdemelten nyerte meg a forduló egyik rangadójának számító mérkőzést.

ELTE-FORTIS – SzoESE 66-74 (19-14, 18-31, 15-15, 14-14)

SzoESE: Kovács G. 21/9, Mezősi -, Balogh V. 14, Szabó-Haklits 23/9, Sándor 4.
Csere: Preisinger 5, Plózer 4, Horváth L. 2, Püspöki 1, Koltay -.
Vezetőedző: Szabó László

ELTE legeredményesebb játékosa: Nagyi 14/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!