A szeptember utolsó hétvégéjén három napon keresztül mindent a dartsról szólt a vasi megyeszékhelyen. Az amatőrök számára kiírt Haladás-Dreher Open mellett Szombathely adott otthont a magyar egyéni bajnoki fordulónak valamint az egyéni Magyar Kupa küzdelmeinek is. Az óriási érdeklődésnek köszönhetően a programsorozat messze felülmúlta a szervezők várakozását.

Október 7-én pedig ismét saját rendezésű eseménnyel várta a sportbarátokat a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, amely a Magyar Darts Szövetség égisze alatt bonyolította le a Magyar Darts Liga Nyugat-Dunántúl régiójának újabb játéknapját. A szokatlan időpont dacára közel két tucat nevező indult, köztük több szabadkártyás valamint körmendi versenyzővel.

A négy csoportból a négy legjobb jutott az egyenes kiesési szakaszba és sokszor a legek aránya döntött, így minden mérkőzés nagy súllyal bírt. A színvonalra ezúttal sem lehetett panasz, ezt jól mutatja a változatos végeredmények sokasága is. Kámán Lehel esélyeshez méltó módon menetelt a döntőig és összesen csak három lehet veszített.

A másik ágon Németh Albertnek nehezebb dolga volt, hiszen Kállay Eszter mellett Szajkó Roland és Kovács Zsolt is megnehezítette a dolgát. A fináléban aztán Kámán Lehel jobban összpontosított és kihasználta ellenfele minden megingását, így 4-0-ás eredménnyel megnyerte a Darts Liga újabb fordulóját. Ráadásul jócskán csökkentette hátrányát az összetett pontversenyben is.

Magyar Darts Liga
Szombathely – 2020.10.07.

1. Kámán Lehel (SZDCSE) 32 pont
2. Németh Albert (SZDCSE) 24 pont
3-3. Kámán Csongor (SZDCSE) és Kovács Zsolt 16-16 pont

*

Nyugat-Dunántúl régió ranglistája

1. Budavári Zsombor (Körmendi DC) – 216 pont
2. Kámán Lehel (SZDCSE) – 188 pont
3. Ágoston Károly (Zalaegerszegi DSE) – 144 pont
4. Csóka András (SZDCSE) – 116 pont
5. Kozmor József (SZDCSE) – 112 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!