Nem a legkedvezőbb előjelekkel készülhetett az Egis Körmend együttese a vasárnap kora délutáni bajnoki nyitányára. A koronavírus-járvány és az elővigyázatosság miatt csak október közepén kezdhette meg szereplését a piros-fekete alakulat. Ráadásul a Somogy megyei rivális ellen nem léphetett pályára Ferencz Csaba és Tóth Norbert sem, tehát hiányzókból sem volt hiány a hazai oldalon.

Ennek megfelelően több fiatal már a kezdőben kapott helyet, akik nem is okoztak csalódást. A pontok tekintetében Thames kezdte a találkozót, majd Mócsán toldotta meg egy triplával. A támadójáték mellett a védőmunkára sem lehetett panasza a szurkolóknak. Több, mint három percig pontot sem szerzett a Kaposvár, majd később is csak kozmetikázni tudták az eredményt.

Úgy festett, hogy a negyed végére akár fel is zárkózhat a vendég alakulat, de Thames tett arról, hogy lehűtse a kedélyeket. Ráadásul a folytatásban is tartotta szigorú védekezését a Körmend, ez pedig nem ízlett az ellenfélnek. A nagyszünetre teljesen megérdemelten állt az eredményjelzőn az 51-29-es eredmény, a szimpatizánsok legnagyobb örmére.

A fordulás után már arra is lehetősége nyílt a hazaiak mesterének, hogy több játékosát pályára küldje valamint új taktikai elemeket gyakoroljon. A fiatal kosarasok pedig éltek is a lehetőséggel. Leginkább Takács és Durázi volt elemében. A harmadik negyedben tartották a csapatok a különbséget, bár ekkor már Rivers vezérletével próbáltak közelebb lopózni.

Egis Körmend – Kaposvári KK 93-72 (23-18, 28-11, 22-26, 20-17)

Körmend: Thames 21/6, Takács K. 11/6, Mócsán 17/9, Durázi 10/6, Williams 16/6
Csere: Mosley 10, Németh Á. 4, Balogh M. 4, Érsek -, Kenéz -, Martinez -, Kiss M. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!