A folyamatos fejlődés jegyében a Hungarysport szerkesztősége keresi-kutatja azon lehetőségeket, amivel tovább szélesítheti repertoárját. Ebben pedig a szurkolók és egyesületek tanácsát is kikértük. Ennek eredményeként született megállapodás a SzoESE női kosárlabda csapatát követően a Haladás VSE női röplabda szakosztályával is. Ennek értelmében a hazai mérkőzéseket élő stream segítségével varázsoljuk a szurkolók otthonában.

Erre a koronavírus-járvány okozta felmerülő problémára próbáltunk reagálni, hiszen a találkozók időpontja akár fedheti egymást valamint a létszám korlátozás is egyik-másik helyen jelen van. Ezért is volt nagy öröm, hogy szombat este ismét élőben tudósíthattunk a Haladás VSE – TFSE másodosztályú röplabda mérkőzésről. A bevezetőben kiderült, hogy a vasi együttes még alakulóban van és kisebb sérülések miatt a felkészülés sem zajlott a megfelelő ütemben.

Az egy hetes kihagyás viszont jót tett a vasi alakulatnak, amely gyorsan előnyre tett szert. A fővárosi együttes viszont azonnal reagált és sikerült felzárkózni, majd a vezetést is átvették átmenetileg. A játszma hajrájában Mucsi Péter tett rendet játékosainak fejében, ez pedig döntőnek bizonyult, hiszen alig 22 perc alatt már szettelőnyben volt a házigazda.

A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sok volt az apró, pici hiba, ami leginkább a nyitás-fogadásoknál volt észrevehető. Szendődi Rebeka és Zoltán Anna rutinja viszont sokat ért, hiszen a hullámvölgyből ők segítették ki a zöld-fehéreket. A szett végén aztán ismét a hazaiak percei következtek és már kettővel ment a Hali összetettben.

A harmadik játszmát viszont a korábbiakkal ellentétben a vendégek kezdték jobban. Pontosabb ütések mellett jól zárt a sáncuk is. Mucsi Péter időkéréssel és cserével nyúlt bele a játékba – tette ezt jó érzékkel. Perintfalvi pályára küldése ugyanis nyerőnek húzásnak bizonyult. Megérdemelten aratott győzelmet és őrzi veretlenségét három forduló után is a Haladás VSE.

Haladás VSE – TFSE 3-0 (20, 19, 21)

Haladás: Katona, Fatér J., Zoltán A., Héjj, Szendrődi, Perintfalvi, Németh N., Sajben, Horváth B., Blázsovics
Libero: Kiss D., Fatér V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!