A labdarúgó NB II  12. fordulójának zárómérkőzésén pontosztozkodással zárt egymással a Szombathelyi Haladás és az ETO FC Győr gárdája. Ez az eredmény egyik félnek sem a legjobb, ám összességében igazságos. 

A mérkőzés mindkét fél részéről óvatos tapogatással kezdődött, a félidő derekán aztán mezőnyben fölénybe kerültek a szombathelyiek, amely a 28. percben Medgyes Zoltán révén érett góllá, egy szép cselsorozatot követően.

Ezután éledezni kezdett a vendég győri együttes is, akik a találkozó előtt arról számoltak be, hogy a korábbi pozitív koronavírus tesztek mellé a meccs délelőttjén újabb öt játékosuknál hozott pozitív eredményt a tesztelés, plusz a szakmai stáb tagjai közül néhányan pedig betegek.

A félidőig nem változott az eredmény, így a kilátogató kb. 1200 néző hazai vezetésnek örülhetett a szünetben.

A második etapra kettős cserével érkeztek ki a vendégek, ennek pedig a 77. percben lett meg az eredménye: egy bal oldali beadás után éppen középre fejelték ki a labdát a hazaiak, a csereként beálló Vitális pedig kapásból, 23 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A hajrát igyekezett megnyomni a szombathelyi alakulat, de Farkas és Tóth lövését is védeni tudta Gundel-Takács (akit édesapja is figyelt a lelátóról).

A 90 percre további 3-at pakolt rá a sípmester, ám ekkor már említésre méltó esemény nem történt, így a vége 1:1.

12 kör után tehát a Haladás a 10. helyet foglalja el a maga 17 pontjával, míg az ETO maradt a 16. pozícióban a 20 csapatos NB II tabelláján. 

Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 1-1 (1–0).
Szombathely. 
Haladás Stadion, 1151 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kovács Gergely, Kiss Balázs).

HALADÁS: Verpecz  Mocsi, Devecseri, Bosnjak Tóth D., Holdampf, Csilus, Kiss B., Debreceni  Medgyes, Rácz (Tóth B., 61.). Vezetőedző: Mátyus János.

ETO FC GYŐR: Gundel-Takács – Szabados (Vitalis, 46.), Lipták, Dvorschák, Forró – Temesvári – Vashkeba, Bagi – Berki, Farkas (Sipőcz, 46.), Májer –  Vezetőedző: Csató Sándor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!