A soproni teniszező a molcsapat.hu-nak elmondta: a monacói szakember hasonló helyzetbe került kínai játékosával, Vang Csianggal, mint ő Joyce-szal, azaz a pandémia miatti beutazási korlátozások nyomán nem tudták folytatni a közös munkát.
“A maszk miatt senki nem szúrta ki, de a Roland Garrosra már Thomas kísért el. Tulajdonképpen a párizsi Grand Slam volt a teszt, amit néhány nap közös munka előzött meg, és mivel sikerült Kikivel címet védenünk, úgy döntöttünk, bejelentjük, hogy folytatjuk a közös munkát” – mondta Babos, aki Kristina Mladenovic oldalán ismételte meg tavalyi páros sikerét Párizsban.
Drouet és Babos 2018 szeptemberéig négy és fél éven keresztül már dolgozott együtt.
“Akkor elfáradt a kapcsolatunk, de úgy váltunk el, hogy mindketten őszintén mondtuk a másiknak: remélem, egyszer még dolgozunk együtt. Most úgy kezdtünk neki a közös munkának, hogy tudjuk, legutóbb mi ment félre köztünk, így a hibáinkból tanulva, tiszta lappal tudunk együtt dolgozni. Hogy mi ment félre legutóbb? Túlságosan sok időt töltöttünk együtt, és hiába a jó kapcsolat, egy idő után kontraproduktívvá válik, ha minden nap minden percét egy valakinek a társaságában töltjük. Őszintén szólva az eredményeken is látszott, amikor elkezdtünk egy kicsit besokallni a másiktól. Ilyen veszély most azonban nem fenyeget” – fogalmazott a magyar teniszező.
A világranglista 111. helyén álló Babos egyesben öt mérkőzést játszott a teniszélet nyári újraindítása óta, ezek közül egyet megnyert, négyet elveszített. Idén a páros sikerek mellett egyesben 17 meccsen öt győzelem és 12 vereség a mérlege.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!