Kiváló formában kezdte a 2020/2021-es bajnoki szezont a Haladás VSE második számú csapata. A másodosztály nyugati csoportjának első öt fordulóját megnyerte Sziffer András csapata, így joggal tették fel a szurkolók a BAK elleni összecsapás előtt, hogy vajon meddig tart ki ez a forma? Úgy tűnik, hogy sokkal tovább, mint azt bárki remélte volna.

A kiváló műhelymunkának köszönhetően a saját nevelésű fiatalokra építő Haladás az eredmények terén sem adós. Több utánpótlás válogatottat adott a zöld-fehér egyesület, ráadásul a felnőtt csapatban is egyre többen mutatkoznak be és alakítanak emlékezeteset. A hétvégi BAK elleni összecsapáson sem vallottak szégyent a szombathelyi fiatalok.

A mérkőzést jól is kezdte a házigazda. Az ügyeletes gólfelelős Vatamaniuc-Bartha Dávid kétszer is betalált rövid idő alatt. Hiába szerezte meg a vezetést a vasi alakulat, a védelem megingását minden alkalommal büntette a vendég együttes. Ennek eredményeként tekintélyesnek mondható három gólos előnyre tettek szert a fővárosi labdarúgók.

Ezt követően viszont rendezte sorait a Haladás és előbb a védekezését szilárdította meg, majd a támadások terén is jól muzsikált. Jól mutatja, hogy öt perc elegendő volt a fordításhoz. A hajrában pedig már higgadtan szállták meg saját kapujuk előterét és veszélyes kontrákkal a győzelmet is bebiztosították. A Haladás II így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a listavezető pozícióban – nem érdemtelenül!

Haladás VSE II. – BAK 8-5 (2-4)

Haladás: Homlok – Németh B., Papp, Szakasics, Vatamaniuc-Bartha
Csere: Horváth B., Horváth Z. – Kovács M., Volner, Puhr, Kárász.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Vatamaniuc-Bartha 2, Papp 2, Puhr, Kovács M., Németh B., Szakasics illetve Csanády 3, Tóth G., Németh G.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!