Ma este 18 órakor megkezdi második Bajnokok Ligája-idényét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata.

Az esti oroszországi összecsapás előtt a sárga-feketék vezetőedzője nyilatkozott a sorozat hivatalos honlapjának, a championsleague.basketball weboldalnak.

– Melyik csapatot, vezetőedzőt tartja a legjobbnak a csoportjában?

– Egyértelműen a csoport esélyese és a legerősebb kerettel rendelkező csapat a Casademont Zaragoza együttese. 0 mérkőzéssel a hátunk mögött nem akarok véleményt mondani a csoport edzőiről, sőt a Lublin edzőjét személyesen is ismerem, nem lenne a fair véleményt mondanom.

– Melyik lenne az a mérkőzés, amit szívesen megtekinteni, mint kosárlabda szurkoló?

– Véleményem szerint ez egy nagyon kiegyenlített csoport lesz, így elsőre azt mondanám az összes összecsapást szívesen ajánlom a szurkolóknak, jó, élvezhető kosárlabdát játszik mind a 4 csapat. Ha mégis ki kén emelnem egy párosítást az a Zaragoza Nizhny mérkőzés lenne.

– Melyik csapatot tartja a legnehezebb ellenfélnek a csoport kör során?

– A soron következő Novgorod elleni szereplés nagyon keménynek ígérkezik. Az utazás körüli nehézségek, a nagy távolság, illetve, hogy másodszor lépünk tétmérkőzésen pályára nem kecsegtet túl sok jóval. Ugyanúgy kiemelném a Zaragoza elleni mindkét összecsapást, mert egy nagyon fizikális együttesről beszélhetünk, akik magasabbak és keményebbek nálunk.

– Tudna mondani egy-két játékost, akire külön készülnie kell, problémákat okozhat csapatának.

– Rengeteg kitűnő játékos van ebben a csoportban, az összes csapatra, játékosra fel fogunk készülni. Személyesen, akiket nagyon veszélyes játékosnak tartok és sok nehézséget okozhatnak Nekünk, az Nicholas Brussino és Rasheed Sulaimon. A tavaly szezonban mindkét játékossal összefutottunk a csoportkörben. Az argentin játékos remek kosárlabdázó és védekezésben és támadásban is képes extra teljesítményre. Rasheed tavaly még a Dijon színeiben okozott nekünk fejtörést a palánk alatt, nagyon atletikus játékos, amit kamatoztat a pálya mindkét oldalán.

– Mit gondol lesznek olyan játékosok a csoportban, akik olyan teljesítménnyel rukkolhatnak elő, ami meglepetés lesz?

– Biztos vagyok benne, hogy lesz a csoportna több meglepetés teljesítmény is. A saját csapatunkból Kyan Anderson és szerintem egy-két magyar játékostól biztos számíthatunk kiugró mérkőzésekre. A lengyel csapat, Lublin játékosai is mutathatnak újat, hisz Ők egy ismeretlenebb ligából, csapatból érkeznek. Hasonló a szituációjuk, mint Nekünk tavaly.

– Melyik csapatnak van olyan stílusa, amit különlegesnek talál?

– A Lublin még számomra sötét ló, de az biztos, hogy az orosz és spanyol csapatnak egy nagyon fizikális stílusa van. A szezon ilyen korai szakaszában erről még nehéz beszélni, egy-két forduló után okosabbak leszünk. Mind a négy csapat a védekezésre nagy hangsúlyt fektet. A tavalyi szezonban statisztikailag is a top csapatok közé tartozott Zaragoza, míg mi és a Novgorod is tavaly a középmezőnyben végeztünk Az orosz csapatnál nem történt edzőváltás, ezért gondolom, hogy hasonló stílust fognak képviselni idén is.

– Ha lehetősége lenne, melyik vendégszereplés során töltene el több napot a helyszínen?

– Tavaly játszottunk már Zaragozában, ezért inkább Novgorod és Lublin között választanék. Zaragoza gyönyörű város, de nagyon szeretek utazni, új helyeket megismerni, ezért most inkább Nizhny csapatának otthonát választanám.

– Mit gondol a ’D’ csoportban van a 2020-21-es kiírás bajnoka?

– Mondjuk azt hogy IGEN!

Kedd este egyébként szerencsésen megérkezett a Falco csapata Oroszországba, ahol ma késő délelőtt már edzettek is egyet a szombathelyiek. Íme!

A Nyizsnyij Novgorod – Falco KC meccsen magyar idő szerint 18 órakor dobják fel a játékszert.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!