A volt szövetségi kapitány megírta, hogy a szombathelyi sportolót keresztszalag-szakadás miatt ismét meg kell műteni. A szövetség az MTI érdeklődésére megerősítette a sérülés tényét, ám hozzátette, hogy a pontos diagnózist csak hétfőn közli.

„Valóban van egy sérülésem, de azt egyelőre nem tudni pontosan, mi a probléma, jövő héten kerül sor újabb vizsgálatokra, és akkor derül ki, hogy tulajdonképpen mi a baj – idézi a Magyar Tornaszövetség nso.hu-nak elküldött közleménye Dévai Boglárkát.

– Nagyon el vagyok keseredve és felháborítónak tartom, hogy egy idegen ember a saját közösségi oldalán olyan tényeket jelentet meg velem kapcsolatban, amelyeket még én magam sem tudok, és egyelőre még az orvosok sem. Először talán engem kellene megkérdeznie. Nem is értem, hogy fordulhat ez elő, mi a célja vele, és komolyan gondolkodom azon, hogy jogi lépéseket teszek személyiségi jogaim megsértése miatt – folytatta a kiváló tornász.

Közismert, hogy Dévai a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmes lett, ezt követően, szeptemberben egy edzésen beütötte a lábujját a felemáskorláton, és csakhamar kisebb műtétre volt szüksége, mert egy letört csontszilánk miatt jelentős fájdalmai voltak. Az orvosi beavatkozás után a seb elfertőződött, ezért ismét kórházba került, és további operációkra került sor, a szteroidok miatt pedig komolyan károsodtak a szalagjai és az ízületei, így csak mankóval tudott járni.

Tavaly tavasszal egy újabb korrekciós műtét, majd antibiotikumos kezelés következett, az edzéseket csak június elején tudta újrakezdeni, de a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet következtében idén októberig kellett várnia, hogy ismét versenyezhessen. A visszatérésére a hónap első hétvégéjén, a szombathelyi világkupaversenyen került sor, ahol szintén aranyérmet nyert ugrásban.

Kíváncsian várjuk a folytatást és persze Boginak gyors felépülést kívánunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!