A másodosztályú kosárbajnokság is gőzerővel zajlik, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület részvételével. A nyugati csoportban egyébként ott van a CVSE Vulkán Fürdő alakulata is. A nyitófordulóban a SzoESE a PTE-PEAC vendégeként szenvedett vereséget, a folytatásban pedig az OSE Lions II. látogatott a szombathelyi egyetemi sportcsarnokba.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, akik inkább védekezés tekintetében nőttek ellenfelük feje fölé. A lepattanó csaták mellett az ellenfél palánkja alól eredményesen fejezték be a támadásokat. Hiába kért időt a rivális mestere, úgy tűnt, hogy Kéri Péter irányította vasi alakulat akarata érvényesül. A lendület később sem hagyott alább.

Igaz, ekkor már a védekezés nem volt annyira hatékony, mint korábban, de továbbra is őrizte előnyét a SzoESE. A nagyszünet viszont megtörte a házigazda játékosait, akik bent maradtak az öltözőben. Az oroszlány fiókcsapata pedig volt annyira rutinos, hogy éljen a felkínált lehetőséggel és a harmadik felvonás végére már ők vezettek.

Nagy rohamba kezdett a SzoESE, ennek eredményeként következhetett a hosszabbítás. Az idegek harcát, így az összecsapást is az oroszlányi alakulat bírta jobban. A helyenként jól játszó szombathelyi együttes ezúttal mindent megtett a győzelemért, nagyon kevésen múlt a siker.

SzoESE – OSE Lions II. 78-79 (17-12, 15-17, 14-24, 23-16, 9-10)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!