Szabó László tanítványai úgy fest nagyon rákészültek a 2020/2021-es bajnoki nyitányra. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület több streetball rendezvény mellett edzőmérkőzéseken és tornákon vettek részt. A nyáron ráadásul kulcsjátékosok érkezésével még nagyobb rotációs lehetőséget kapott a vasi alakulat, ennek pedig meg is lehet az eredménye.

Már a szezonnyitón látható volt – a BKG Príma Akadémia – a SzoESE határozottsága. Azt az összecsapást ráadásul élőben közvetítettük olvasóinknak. A 96-38-as sikert követően az amatői női élvonal zöld csoportjának egyik meghatározó alakulatát, az ELTE-t is két vállra fektették. A harmadik fordulóban a szintén két győzelemmel kezdő TFSE-MTK U23 otthonába látogatott a SzoESE.

A kiegyenlített erők küzdelmét ígérő összecsapás nem is okozott csalódást. Mindkét együttes igyekezett saját játékával meglepni riválisát – mindezt felemás sikerrel téve. Ennek eredményeként az első negyedben csak egyetlen ponttal állt jobban a fővárosi alakulat. Ezt követően szigorított védekezésén a vasi alakulat. Jól zárt a SzoESE retesze, ez nem igazán ízlett a TFSE-nek.

Kovács Gina mellett Püspöki Lotti ponterős játékával menetelt a vendég alakulat, s bár a félidőben döntetlent mutatott az eredményjelző, a szombathelyiek akarata érvényesült inkább.A fordulás után is kitartott ez a lendület és a jó védekezés már eredményes támadójátékkal párosult. Szabó-Haklits tripláját követően már hét ponttal vezettek a vendégek.

Az utolsó negyedre aztán teljesen hitehagyottá vált a fővárosi alakulat. A SzoESE viszont jól sáfárkodott lehetőségeivel és már 15 pontos is volt a vezetésük. Az utolsó percekre viszont kiengedett a vendég együttes, de még ez sem okozott gondot és végig kontrollálva az összecsapást megérdemelt győzelmet arattak. Sikerével első helyen áll a vasi alakulat a csoportban.

TFSE-MTK U23 – SzoESE 82-91 (26-25, 18-19, 16-23, 22-24)

SzoESE: Kovács G. 18/6, Püspöki 19/12, Balogh 10, Szabó-Haklits 14/6, Sándor 2.
Csere: Preisinger 11/3, Plózer 10, Mezősi 4/3, Koltay 3/3, Dervalics -, Horváth L. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!