Megkezdődött a lányok és fiúk mezőnyének is az egyetemi bajnokság. Idén mindkét nemben indított csapatot a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Kollerics Barnabás és Kéri Péter irányította csapatok a Közgáz ellen kezdték meg szereplésüket, azonban felemás eredménnyel zárultak az összecsapások, ráadásul a forgatókönyv is ellentétes volt.

Először a lányok mérkőzésére került sor. A vendég szombathelyiek remekül tartották magukat. Bár a Közgáz próbált dominálni, de a vasi alakulat mindig tudott újítani. Leginkább Püspöki volt elemében, de a Preisinger és Plózer is hatékonyan játszott. A szünetre így minimális volt a SzoESE hátránya. A térfélcserét követően viszont már a hazaiak domináltak.

A vendég vasi alakulat fáradtabban mozgott a védekezés mellett már a támadómunkájuk sem volt annyira hatékony, mint korábban. Ennek köszönhetően megnyugtató előnyre tett szert a Közgáz, amelyet a találkozó végéig meg is őrzött. Bár a szombathelyiek kispadja meglehetősen vékony volt, helyenként egyenrangú partnere volt a házigazdának.

Ezt követően a fiúkon volt a sor, amely hasonlóan kezdődött, mint a hölgyek mérkőzése. A Közgáz kapta el a mérkőzés fonalát jobban, a SzoESE pedig futott az eredmény után. Rengeteg hibával játszottak a csapatok, amely leginkább a dobások pontosságán látszott meg leginkább. A második negyedtől aztán magára talált a szombathelyi együttes.

Kéri Péter tanítványai a szünetre már úgy vonulhattak, hogy Ők voltak lépéselőnyben. Ezt követően pedig a védekezésüknek köszönhetően már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel sikerül nyerniük. Bár volt nagyobb előnyben is a SzoESE, végül kerek húsz ponttal bizonyultak jobbnak a Közgáz együttesénél.

Női:
Közgáz SC és DSK – SzoESE 82-61 (20-15, 20-22, 21-11, 21-13)

SzoESE: Preisinger 11/3, Horváth L. 2, Püspöki 26/15, Balogh V. 4, Plózer 10.
Csere: Sándor 4, Mezősi 2, Illés 2.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás

Közgáz legeredményesebb dobói: Pfandler 25, Doktor 16.

Férfi:
Közgáz SC és DSK – SzoESE 61-81 (20-12, 20-29, 7-25, 14-15)

SzoESE: Horváth 14/3, Vicze 9/3, Kiss M. 20/12, Hódi 16/12, Oroszi 5/3.
Csere: Novák 6/3, Bojkovszky 6, Schveighoffer 5/3, Gombkötő -, Frisnyák.
Vezetőedző: Kéri Péter

Közgáz legeredményesebb dobói: Bea 16, Tichov 14/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!