Mindkét csapat formán kívül játszott az el Clásicó előtt. A Barcelona a meccset megelőző legutóbbi két bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett, míg a Real Madrid a Cádiz után a Sahtar Donecktől is kikapott, ráadásul a spanyol lapok Zinédine Zidane esetleges távozását is megszellőztették.

A Barcelona kezdőcsapatából a nagy nevek közül Antoine Griezmann, míg a vendégekéből Luka Modric maradt ki. A hazaiaknál az el Clásicón debütáló Neto, Sergino Dest, Pedri trió mellett a sérüléséből felépülő Jordi Alba is bekerült, míg a több sérültet is nélkülöző Zidane Nachót és a sérüléséből felépülő Sergio Ramost is a kezdőbe vezényelte, míg a jobb szélen Marco Asensio kapott lehetőséget.

Az nso.hu tudósítása szerint már az első percekben kifejezetten aktívan futballoztak a csapatok, és nem is kellett sokáig várni az első gólra. Az ötödik percben Gerard Piqué és Clément Lenglet hagyott maga mögött óriási területet, az ide befutó Federico Valverdét Karim Benzema találta meg egy jó indítással, az uruguayi középpályás egy igazítás után jobbal elrúgta a labdát a kilépő Neto mellett, 0–1.

Mindössze három perc telt el az egyenlítésig: Lionel Messi adott remek labdát a bal oldalon elfutó Jordi Albának, ő centerezett, és a középen érkező Ansu Fati emberét megelőzve néhány méterről elpasszolta a labdát Thibaut Courtois mellett, 1–1.

Fati szerezte meg az el Clásicók történetének 400. barcelonai gólját, ráadásul 17 évesen és 359 naposan ő lett a Barcelona és Real Madrid rangadóinak legfiatalabb gólszerzője a 21. században. Éppen a túloldalon vitézkedő Vinícius Júniort hagyta le.

Habár a gólok gyorsan jöttek, a folytatásban sem unatkozhattunk: a megszokottól eltérően a Real Madrid birtokolta többet a labdát, de a Barcelona sem tétlenkedett, mindkét csapat sorra dolgozta ki a lehetőségeket.

A második játékrészt jóval aktívabban kezdte a Barcelona. Ansu Fatinak és Philippe Coutinhónak is akadt nagy gólhelyzete, mégis a Real Madrid szerzett gólt: Ramos mezét Lenglet rántotta meg a tizenhatoson belül, a játékvezető némi videózás után befújta a tizenegyest. A sértett állt a labda mögé, s bár Neto majdnem elérte a jobb alsóba tartó labdát, végül ünnepelhetett a Real Madrid csapatkapitánya, 1–2.

A hátrány tudatában még magasabb fokozatra kapcsolt a Barcelona, Ronald Koeman Ousmane Dembélét, Antoine Griezmannt, Francisco Trincaót és még Martin Braithwaite-et is beküldte. Ám az újabb gólt a csereként beálló Luka Modric szerezte a 90. percben – az egész meccsen nagyszerűen védő Netóról kipattant a labda egy kivetődésnél, Rodrygo passza után a horvát középpályás két csel után külsővel feltette az i-re a pontot, 1–3.

A végig izgalmas, jó iramú találkozó végén tehát a katalánok elleni örökmérleget maga felé billentő (97 győzelem, 96 vereség, 52 döntetlen) Real Madrid ünnepelhetett, amely – a riválisok mérkőzéséig biztosan – a tabella élére ugrott, míg a sokak által már szinte elküldött Zidane továbbra is veretlen a Camp Nouban.

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ
FC Barcelona–Real Madrid 1–3

Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezeti: Martínez Munuera.

BARCELONA: Neto – Dest, Piqué, Lenglet, Alba (Braithwaite, 87.) – Busquets (Trincao, 81.), De Jong – Pedri (Dembélé, 81.), Coutinho, Fati (Griezmann, 81.) – Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman.

REAL MADRID: Courtois – Nacho (L. Vázquez, 43.), Varane, Ramos, F. Mendy – F. Valverde (Modric, 69.), Casemiro, Kroos – Asensio (Rodrygo, 81.), Benzema, Vinícius. Vezetőedző: Zinédine Zidane.
Gólszerző: Ansu Fati (8.), ill. F. Valverde (5.), Ramos (63. – 11-esből), Modric (90.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!