Felemás előjelekkel várhatta a Kazincbarcika elleni összecsapást a Szombathelyi Haladás. Több játékosa sérülés ellen küszködik, a pontokra viszont égető szüksége lett volna Mátyus János csapatának. Ráadásul a Barcika jobb formában is volt az elmúlt hetek eredményei alapján, így nagy csatára volt kilátás a vasárnap kora esti mérkőzésen.

A várakozásoknak megfelelően alakult a találkozó eleje, hiszen az első periódusban mindkét alakulat próbálta ellenfelére erőltetni akaratát. A támadóharmadig viszont csak ritkán jutottak el a felek. Hazai oldalon egy szép megoldásnak tapsolhatott a közönség, majd a vendégek következtek Németh Milán vezetésével.

A balszélen sokkal aktívabb is volt a Haladás, először egy beadással vétette észre magát a szombathelyi játékos, majd egy egyéni megindulás végén lőtt szépen sarokra, amit a kapus bravúrral hárított. Néhány másodperccel később Medgyes is betalálhatott volna, kísérlete a felsőlécen csattant, de az asszisztens lesállás miatt érvénytelenítette a támadást.

A játékrész közepére felpörögtek a csapatok, azonban a mezőnyben nagyon sok apró hibával játszottak. Pontatlan átadás, elkésett belépők, lecsúszott beadások jellemezték a derbit. Szemerédi és Verpecz tudását folyamatosan tesztelték a támadók, de nem sikerült túl járni a kapusok eszén. Lényegében élvezetes félidőt hoztak össze a csapatok.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe. Mindkét együttes próbálta érvényre juttatni akaratát. Helyzetekig elvétve jutottak a játékosok, de a kapusok jól állták a sarat. A hajrára aztán sebességi fokozatot kapcsoltak az együttesek.

Leginkább a vendégek előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. Ennek még is lett az eredménye, hiszen a rendes játékidő vége előtt egy beadásra érkezett jól Tóth Barna a 89.percben és nem hibázott. Egy küzdelmes mérkőzésen szerzett értékes három pontot a Haladás.

Kazincbarcika – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Haladás: Verpecz – Tóth D., Devecseri, Mocsi, Debreceni – Csilus, Jancsó (Németh Márió) – Kiss B. (Tóth B.), Holdampf, Németh Milán – Medgyes (Horváth).
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Tóth Barna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!