Rajthoz áll a spanyol gyorsaságimotoros bajnokság Superbike kategóriájának idei zárófutamán Jerezben Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője, aki a mostani hétvégén az andalúz bajnokság szezonzáró eseményén készül fel a jövő hétvégi viadalra.
A 19 éves motoros menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint az Alpok-Adria Bajnokság csonka szezonjában a Superbike géposztály élén záró, valamint a cseh bajnokságban második Kovács a cseh New2Projekt csapat színeiben indul a két jerezi versenyen.
Kovács az idén használt Yamaha R1-es nyergében áll rajthoz mindkét eseményen, a mostani hétvégére pedig egyfajta tesztként és felkészülésként tekintenek, a jövő hétvégi spanyol bajnoki szezonzárón ugyanis többek között a Superbike-világbajnokság mostani idényében összetettben negyedik Roman Ramosszal, valamint a Moto-E világkupa idei bajnokával, Jordi Torresszel kell majd megküzdenie.
“Maga a pálya nem ismeretlen a számomra, az előttem álló napokban elsősorban a gumit teszteljük majd, illetve szeretnénk a lehető legjobb beállítást megtalálni a jövő hétvégére. Az előzetes nevezési lista alapján kifejezetten erős nemzetközi mezőny várható, és most ki fog derülni, hogy hozzájuk képest hol tartok” – idézte a H-Moto Team közleménye Kovácsot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!