Péntek este ismét futsal mérkőzésnek adott otthont a Haladás Sportkomplexum. A szombathelyiek ellenfele az Újpest együttese volt. A vasi alakulat listavezetőként az összecsapás esélyesének számított, míg a vendégek pontért, pontokért érkezett a nyugati megyeszékhelyre. Több szempontból is különleges volt ez a találkozó.

Egyrészt a Haladás is csatlakozott a Pink Október elnevezésű kezdeményezéshez, amely a rákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek jegyében a klub ezen összecsapás alkalmából ajánlotta fel egy különleges rózsaszín mezt, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra ajánlottak fel. Az ellenfél csapatában pedig egy régi ismerőst láthattak a szurkolók.

Az Újpest csapatkapitányaként Tyukász Pétert köszöntötte vastaps a bemutatásnál. Ezt követően indulhatott útjára a labda. Szívós csapat benyomását keltette a fővárosi alakulat, amely igyekezett letámadni és ezzel zavart okozni a vasi védelemben. A ziccerek tekitnetében is kiegyensúlyozott volt az első néhány perc, hiszen mindkét kapusnak akadt dolga.

Az ötödik percben aztán villant a Haladás. Egy távoli lövést eresztett meg Dróth Zoltán, a kísérletbe remek érzékkel piszkált bele Vas, ezzel pedig a vezetést is megszerezte a hazai együttes. Néhány perccel később Horváth Péter kiváló kísérletét fogta Tyukász. Némi meglepetésre az első félidő közepén szerkezetet váltott a fővárosi alakulat.

A vészkapus megoldás viszont majdnem megbosszulta magát, Darrieer passza viszont a kapufán csattant. Csak úgy, mint Dróth szemfüles kísérlete. A szünet előtt aztán Vas ismét villant – ezúttal átlövésből volt eredményes. Lezárásként Simic is feliratkozott a góllövőlistára. A szünet után is jóval veszélyesebb volt a Haladás, de az Újpest igyekezett felvenni a ritmust.

Vas Ádám megállíthatatlannak bizonyult az este során, hiszen a második félidő derekán egy labdaszerzés után közelről kotorta a játékszert az üres kapuba. A végére már felszabadultan játszottak a csapatok, nem volt ritka a szemnek is tetszetős megoldás. Nagy Kevin a teljes lila védelmet elfektette, a gól azonban elmaradt, mert a vendégek hálóőre visszaért.

A mérkőzés utolsó találatát a vendégek jegyezték. Egy gyors leindítást követően közelről bólintott a hálóba a Lineker, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt. A szombathelyi együttes kiváló játékkal gyűjtötte be a három bajnoki pontot és továbbra is őrzi listavezető helyét. A lila-fehérek pedig változatlanul a nyolcadik pozícióban állnak.

Haladás VSE – Újpest RFC 220-VOLT 4-1 (3-0)

Haladás: Alasztics – De Melo Darrieer, Simic, Gerencsér, Vidák.
Csere: Gyimesi – Nagy K., Hajmási, Horváth P., Sipos, Dávid, Papp, Dróth, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas 3, Simic illetve Lineker

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!