Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA 91-72 (32-15, 23-16, 23-15, 13-16)
Bajnokság, 9. forduló
Szombathely, Arena Savaria, 1500 néző
Benczur, Győrffy, Fodor

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 8/6, Doktor 2, Benke 15/6, Bruinsma 19/9, Searcy 8. Cserék: Kovács 2, Lake 12, Perl 15/6, Dancsecs 3/3, Váradi 7/3.

PVSK-VEOLIA: Funderburk 13/9, Lewis 16/9, Hőgye -, Budimir 9/3, Brkics 15. Cserék: Demeter 6/6, Ruják 7/3, Meleg 4, Dragasevics 2.

Az 1. negyedben az Anderson – Doktor, Benke, Bruinsma, Searcy összeállításban kezdtett a bajnok. Searcy miután elhozta a labdát, a ziccert is teljesítette. Aztán Doktor szerzett duplát, majd Benke 3+1 pontja után 8-2-re húzott el a Falco. Benke újabb triplája után a ziccert is bedobta, 3 perc után már 9 pontnál járt. A negyed derekán Anderson triplája váltott ki tapsot, 16-9-re vezetett ekkor a sárga-fekete csapat. Ezután Bruinsma és Váradi is pontokat szerzett, 26-15-nél jött is a pécsi időkérés. Az utolsó percben Zozó is betalált, 30-15.

A 2. negyedet jobban kezdték a vendégek, de Dancsecs, Váradi és Bruinsma újabb triplája jelezte, hogy sokkal jobb a Falco, 41-19. A játékrész felénél Searcy mutatta meg, hogy a palánk alatt az övé a lepattanók többsége. Brruinsma után Benke is 10 pont fölé került, Searcy pedig ziccert dobott, 47-24. Lake is pontokat szerzett, majd a lepattanózásban is jeleskedett. Az első félidő utolsó 2 percében – újabb pécsi időkérést követően – Anderson káprázatos átadását követően Lake tömte be a játékszert. A végén Kovács is dobott egy ziccert, ezzel a keretünk mind a 10 tagja már az első félidőben eredményes volt, 55-31!!!

A 3. negyedet az Anderson – Doktor, Benke, Bruinsma, Lake ötös kezdte. 1870 néző előtt fiatal amerikai centerünk szerezte az első pontjainkat, majd Funderburk sportszerűtlen hibája után Bruinsma volt eredményes. Perl utolsó másodperces triplája, majd Lake újabb duplája után már 30 feletti volt a differencia, 64-33. Ezután kicsit bealudott a Falco, de a vendégek 2-10-es rohanása után jókor érkezett Perl Zoltán 5 pontja, 71-43. A negyed végén újra holtpontot éltek meg a sárga-feketék, a vendégek szinte minden tripla-kísérlete jó helyre hullott, a hazaiak jelentős előnye pedig 22 pontra olvadt, 78-56.

A 4. negyed Budimir büntetőivel indult, majd Brkic pontjai következtek, 78-60-ra zárkóztak. Az utolsó játtékrész már nagyon álmosan telt, a bajnokon az edzéshiány nagyon meglátszott, de szerencsére az előnyből volt, mit leadni, 81-63. A dudaszó előtt 3 perccel még egyszer időt kért a pécsi mester, 85-65. A végén Perl Zolin szabálytalankodtak egy látványosat, de Zozó büntetett, 88-70. Anderson triplája volt az utolsó hazaui kosár, 91-72-re győzött a Falco, szép volt, fiúk!

Gasper Okorn, Falco KC: elöszőr is szeretném megköszöni a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre. Nagyon nehéz helyzetben voltunk, de gratulálok az egész csapatnak a mutatott teljesítményért. Úgy érzem kicsit akadozott a játékunk, főleg a második félidőben, de ez várható volt. Nagyon bízok a csapatomban és ma is megmutattuk az erőnket. Úgy érzem, amennyiben fel tudjuk venni a szerda-szombat ritmust, akkor fogunk igazán jól játszani. Gratulálok még egyszer a csapatnak!

Dragan Alekszics, PVSK: gratulálok a Falco csapatának, remekül játszottak. Sajnos az első félidőben nagyon megilletődötten játszottunk és ez nem fér bele Szombathelyen. Szerdán játszottunk először és még sok feladat van előttünk. A második félidőben mutatott teljesítmény a csapatunk igazi arca, ebből tudunk építkezni, de még egyszer mondom nagyon kár az első félidőért

Folytatás kedd este, de már a BL-ben!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!