Nem volt egyik csapat sem könnyű helyzetben, hiszen a szombathelyiektől Szalay és Tóth Milán betegség miatt, Farkas, Tóth Dávid, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs kisebb-nagyobb sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre. A vendég Békéscsabánál pedig a vírushelyzet tizedelte meg a keretet. A viharsarkiak két cserét neveztek a találkozóra.

Visszafogott kezdés után inkább a hazaiak elképzelése valósult meg. A biztos labdatartás mellett néhány kósza helyzetet is jegyeztek a szombathelyiek. Horváth Olivér és Medgyes lábbal, míg Debreceni fejjel próbált zavart okozni, azonban gólt nem sikerült szerezniük. Majd a Békéscsaba is kimerészkedett kapuja előteréből, de Verpecznek nem okoztak nagyobb gondot.

A játékrész közepéhez közeledve állóháborúra rendezkedtek be a csapatok. A Hali beívelésekre játszott, a viharsarkiak viszont állták a sarat, egészen a 20. percig. Ekkor egy jobbról érkező labda találta meg üresen Medgyest, aki kapásból a bal sarokba vágta a játékszert. A gól után is aktívabb maradt a Haladás és ez helyzetekben is megmutatkozott.

Németh Milán és Holdampf kísérlete is elkerülte a kaput. Majd a 36. percben Kiss Bence is feliratkozott a góllövőlistára – a szép átlövése utat talált a hálóba. Minden tekintetben a szombathelyiek akarata érvényesült az első félidőben. Annak ellenére is, hogy az utolsó két helyzetet a Békéscsaba jegyezte.

A második félidőben tovább nőt a különbség a csapatok között. A Haladás szép lassan felőrölte a lelkes vendégeket, akik az 50.percig tartották a lépést. Ezután minden összejött a vasi alakulatnak, amely rászolgált a három bajnoki pontra. A Békéscsaba hősiesen védekezett, próbált ellentámadásokat is vezetni, de hiába. A tartalékos összeállítású alakulat erejéből ezúttal ennyire telt.

Ezzel a sikerrel nagyot lépett előre a Haladás a tabellán, hiszen jelenleg már 23 ponttal a hatodik helyen állnak – jobb gólaránya miatt előzi a viharsarki csapatot. A Békéscsaba szintén ugyanennyi ponttal áll a nyolcadik pozícióban. A szombathelyiek legközelebb szerdán Csákváron lépnek pályára, amennyiben az egészségügyi helyzet mindezt engedi fogja.

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre 5-0 (2-0)

Haladás: Verpecz – Mocsi, Devecseri, Debreceni – Horváth O., Holdampf, Csilus (Schuszter), Németh Milán – Kiss B. (Németh Márió), Rácz – Medgyes (Tóth B.)
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes, Kiss Bence, Rácz, Tóth B., Horváth (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!