A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójából egy mérkőzés, nevezetesen a Király SZE – Rum KSC találkozó nem került lejátszásra, mivel a sereghajtó együttes jelezte a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatósága felé, hogy 6 játékosuk is pozitív koronavírus-tesztet produkált, valamint többen is eredményre várnak a csapattagok közül.

A Király SZE azonban nem szeretett volna belemenni a halasztásba, hisz a hivatalos honlapjukon leírtak szerint a rumiak csupán két ember esetében tudták orvosilag is igazolni a koronavírus jelenlétét.

A szombathelyi klub álláspontja szerint a rumiaknak lett volna lehetősége pótolni a kiesett játékosokat az ifjúsági csapatból, hiszen a Rum U19 ezen a héten szabadnapos volt, mert a Király SE U19-es korosztálya nem a megyei U19-es mezőnyben indult, hanem a régiós (Észak-Nyugat) U19-es bajnokságban szerepel.

Természetesen arról is beszámoltak, hogy megértik a rumiak helyzetét, és mielőbbi felépülést kívántak betegnek is.

Az egyesületnél azt nehezményezték, hogy már így is van egy elmaradt találkozójuk, ráadásul a Király Sportlétesítmény meglehetősen foglalt, hisz a klub 13 korosztályban versenyeztet csapatokat, ez rengeteg hétközi edzést és hétről hétre 4-6 hazai mérkőzést jelent. Ezen kívül a női NB I-es Haladás-Viktória és a megyei III-as Újperinti SE számára is.

A teljes, Király SZE oldalán megjelent cikket ide kattintva olvashatják el.

Hegyi László vezetőedző a mérkőzés időpontjában edzést vezényelt a gárdának, amelyre mi is kilátogattunk.

Sajnos a koronavírus egyre több helyen felütötte a fejét a megyében is, láthattuk már, hogy nem is olyan rég Kőszegen, ezúttal pedig Rumban okozott problémákat. Ha nem is maga a vírus, de a vírusos személlyel való találkozásból eredő karantén pedig bizonyosan valamennyi klubot elért már a megyében.

A hétvége során nem csak a rumiak szenvedtek ezzel a problémával, hisz a répcelakiaknak is rengeteg hiányzója volt, ám közülük egyelőre senki sem pozitív koronavírus tesztre, ráadásul az ifistákkal feltöltött Répce-parti együttes háromszor vezetett, végül pedig döntetlent ért el a Sárvár ellen.

A fent említett mérkőzés sorsáról a szövetség dönt majd.

A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójának összefoglalóját ide kattintva olvashatja el.

Közben, szerda este a Király SZE pótolta a 6. fordulóban elmaradt rangadóját, ezen 1-0-ra legyőzte a cellieket. Ezzel a szombathelyiek felléptk az 5. helyre. Erről a meccsről bővebben ITT tájékozódhatsz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!