Nehéz mérkőzés várt az Illés Akadémia U15-ös csapatára az országos bajnokság 10. fordulójában. A vasi együttes a közvetlen rivális Kisvárda alakulatát látta vendégül Szombathelyen az akadémia sporttelepén. Németh Richárd együttese a Paks elleni mérkőzéshez hasonlóan nagy elánnal kezdték az összecsapást.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a kezdés után a kezdeményezést is magához ragadta az Illés Akadémia és az ötödik perc elejére Balikó révén a vezetést is megszerezte a vasi gárda. Ez a találat viszont felrázta a vendégeket, akik ezután egyből támadólag léptek fel. A meddő mezőnyfölény pedig a 20. percre góllá érett. Racskó révén egyenlített a Várda.

Ráadásul öt perc alatt további kétszer mattolták a szombathelyiek kapusát Molnár-Véghet. A vasiak mestere cserékkel próbált rendet tenni a fejekben. Úgy tűnt ez sikerül is, hiszen egy öngóllal felzárkózott az Illés Akadémia az 54. percben. Viszont hiába a nagy igyekezet, mert Babják Mirosláv révén ismét meglépett a Kisvárda.

Bár a végén mindent megtett a szombathelyi labdarúgó együttes a pontmentés érdekében, de ez nem sikerült. A 4-2-es vereségnek köszönhetően az Illés Akadémia a 12. helyre csúszott vissza, míg a Várda Labdarúgó Akadémia a győzelemnek köszönhetően fellépett a 10. helyre.

lllés Akadémia U15 – Várda LA U15 2–4 (1–3)

Illés Akadémia: Molnár-Végh – Bonchis (Horváth B.), Balikó, Bodrogi (Karvalics, Németh H.), Koósz – Szentkirályi, László, Kopácsi Á. – Kopácsi B. (Horváth A.), Baranyai (Csörnyei), Takács-Földes (Wolf)
Vezetőedző: Németh Richárd

Gólszerzők: Balikó, Tenkach (öngól) illetve Racskó, Tenkach, Babják

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!