Kétség, hogy a forduló rangadóját rendezték Budaörsön a hétvégén. Az NB II. nyugati A-csoportjának listavezetője a BDSE/Emericus fogadta a harmadik helyen álló Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapatát. Bodzer Attila tanítványai kiváló formában voltak, hiszen a legutóbbi három mérkőzését egyaránt 3-0 arányban nyerték meg.

Jól kezdték a Budaörs elleni derbit is. Nyitás-fogadás és sánc munkában is felvették a ritmust a nagyobb nevű ellenféllel szemben. Majd jött hazai oldalról egy időkérés, ami jót tett a BDSE játékának. Az első szett hajrájában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a kritikus pillanatokban megremegtek a vasi kezek, így hátrányba került a SzoESE.

Hiába próbált újítani a szombathelyi együttes, ez csak időszakosan sikerült. Bodzer Attila időkéréssel és cserékkel próbálta megtörni a Pest megyei ellenfelének játékát, azonban ez csak átmenetileg sikerült. Így közel negyven perc után már két szettes előnyre tett szert a budaörsi alakulat. Az utolsó szett során már kissé hitehagyottá vált a vasi csapat.

Bár lehetősége volt a felzárkózásra az utolsó játszma során is a SzoESE-nek, de pontatlanságának köszönhetően ez nem sikerült. Ennek ellenére nincs oka szégyenkeznie a SzoESE játékosainak, akik a vereség dacára továbbra is a harmadik helyen állnak a tabellán.

BDSE/Emericus – SzoESE 3-0 (23, 14, 13)

SzoESE: Halmosi, Gulkai, Lakatos, Kiss L., Németh E., Börzsönyi, Czillinger, Szalai Cs., Kóbor, Petrányi.
Libero: Németh P., Nagy J.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!