Hosszabb szünet után folytatódott a másodosztályú futsal bajnokság. A nyugati régió 7. fordulójában a Haladás VSE II. számú csapata is pályára lépett, az ellenfél ezúttal az utolsó helyen álló Hidegkúti SC volt. A fővárosi együttes eddig egyetlen győzelmet arattak, míg a vasi alakulat 100 százalékos teljesítménnyel álltak a fordulót megelőzően a listavezető pozícióban.

Az esélyeshez méltó módon már a kezdést követően magához ragadta a házigazda a kezdeményezést és a biztos labdatartás mellett tetszetős támadásokat is vezettek. Az eredményességben viszont még döcögött ekkor a szombathelyi gépezet. Horváth Zénó révén a vezetést a 6. percben szerezte meg a Haladás és az első félidőben további kétszer bevették a rivális kapuját a vasi fiatalok. Ugyanakkor pontosabb befejezéssel nagyobb is lehetett volna a különbség.

Ami viszont nem sikerült még az első játékrészben, a folytatásban összejött. Sziffer András minden játékosának igyekezett lehetőséget biztosítani és új taktikai elemeket is begyakorolhattak. A lényegi kérdés a 22. és a 24. perc között dőlt el, ekkor ugyanis háromszor talált a kapuba a Hali: Mézer dupláját követően Mercs is feliratkozott a góllövőlistára.

Ezt követően már visszább vett a tempóból a Haladás, de ez nem azt jelentette, hogy az eredményt tartotta volna. A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak a szépítésért, de ez újabb lehetőséget adott a szombathelyieknek a gólszerzésre. Végül 10-2 arányban győzedelmeskedett – teljesen megérdemelten – a vasi alakulat, amely továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Haladás VSE II. – Hidegkúti SC 10-2 (3-0)

Haladás: Homlok – Mézer, Kovács M., Horváth N., Vatamaniuc-Bartha
Csere: Horváth B., Horváth Z., Volner, Németh B., Mercs, Puhr.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Volner 2, Mézer 2, Kovács M. 2, Horváth N., Horváth Z., Mercs, Puhr illetve Csóka, Stankovics

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!