November 3-án éjjel a Magyar Közlönyben megjelentek a legfrissebb kormányrendeletek, köztük a futballmérkőzések látogatására vonatkozó új szabályok.

– csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni
– a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el nézők, az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

A sportrendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen

– a sportrendezvény szünetében,
– a sportrendezvény létesítményének területén, illetve
– a sportrendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben.

Azt a személyt, aki felszólításra sem tartja be a fenti védelmi intézkedéseket, a szervező köteles a sportrendezvény látogatásból kizárni.

Ezek a változások természetesen a Szombathelyi Haladást is érintik. Mint ismeretes, a Hali vasárnap 17 órai kezdettel a Szentlőrincet fogadja a Haladás Stadionban.

A mérkőzés folyamán (előtt, közben, után) semmilyen ételt, italt nem lehet a nézőtérre felvinni – ezt a biztonsági szolgálat ellenőrzi. A biztonsági szolgálat embereihez egyébként bátran fordulhatnak a szombathelyi szurkolók, ha valamilyen kérdésük van. Ételt, italt csak a büfé előtt lehet elfogyasztani, az 1,5 méteres távolság betartásával.

Mivel a szurkolók között két széket üresen kell hagyni (ezeket a székeket klubunk leszalagozza) így a Haladás nem tud minden helyre jegyet értékesíteni. Az A42, A43, B11, B31, B23, C33, C33, D11 szektorokban csak az oda szóló bérlettel rendelkező szurkolók foglalhatnak helyet – érkezési sorrendben. Nagy valószínűséggel a bérletes szurkolók sem tudnak a saját, megszokott helyükön ülni a szektorukban. Jegyeket ezekbe a szektorokba nem értékesít a klub.

A többi, megnyitott szektorba természetesen lehet jegyet venni. Fontos tudni: csak oda ülhetnek a belépőt vásárló szurkolók, ahová jegyük szól.

A Szombathelyi Haladás mindent megtesz, hogy valamennyi szurkolója ott lehessen a meccseken, ezért is kérik, hogy a kialakult helyzetre tekintettel lehetőség szerint időben és elővételben váltsák meg belépőiket!

A maszk viselése a stadionba való belépéstől az onnan való távozásig kötelező!

Köszönjük a megértést – hajrá, Hali!

JEGYÁRAK

B (B-közép): 1000

C, D (Rohonci út felőli szektorok): 2000 – Nyugdíjas, diák: 800

A4: 2500 – Nyugdíjas: 1200

A2 (VIP): 14000

E1 (vendégszektor, bejárat a Bartók Béla körút felől): 1000

A VIP és a vendégszektor közötti részre nem lehet jegyet és bérletet váltani. Hat éves kor alatt ingyenes a belépés a mérkőzésre.

Változás, hogy a fentiek miatt az online jegyértékésítés szünetel!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!