Alaposan megtizedelte a Haladás-Viktória FC keretét a sérülések valamint a betegségek. A koronavírus-járvány eredményeként az Astra elleni összecsapásra elfogyott a csapat és a kispadon egyetlen cserekapus mellett két mezőnyjátékos foglalt helyet. A kezdőben kapott helyet a 15 esztendős Németh, aki Bírót helyettesítette a kapuban.

A vendégek is megfogyatkozva érkeztek, hiszen ők csere nélkül érkeztek a vasi megyeszékhelyre, így nem csoda, hogy óvatosan kezdtek a csapatok. A hazaiak domináltak a tapogatózó játék után és két komolyabb helyzetet is kidolgoztak, azonban gólt a vendégek szereztek. A volt Viktória-játékos Szakonyi villant és egy egyéni szóló végén lőtte ki a az alsó sarkot.

Ezután már kiegyenlítetté vált a küzdelem és a kapuk sem forogtak veszélyben. Ráadásul Balogh Henrietta megsérült, így a szünetben le kellett cserélni a védőt – komoly veszteséget jelentett ez a vasiak számára. Ennek ellenére nekirontott ellenfelének a Viktória, de egy kihagyás elég volt és ismét Astra-gól született. Erdész bő 30 méterről ívelt a kapuba.

A hajrában aztán sikerült a szépítés. Németh Adél szólóját követően buktatták a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Herczeg értékesítette és állította be a 1-2-es végeredményt. Bár a hajrában közel állt a pontszerzéshez a szombathelyi együttes, ezúttal pont nélkül maradt Szabados György együttese.

Szabados György vezetőedző: – Számomra már az is pozitívum volt, hogy ki tudtunk állni a mérkőzésre és egészséges játékosokat láttam a pályán. Szakmailag nehéz ilyen helyzetben értékelni egy mérkőzést. A lányok becsülettel küzdöttek, de sajnos ma ez kevésnek bizonyult. Viszont gratulálok Németh Viktória, Balázs Krisztina és Simon Franciska első NB I-es mérkőzéséhez.

Haladás-Viktória FC–Astra-ALEF HFC 1-2 (0-1)

Haladás-Viktória: Németh V. – Balázs (Simon), Horti, Jánosi, Kopcsándi – Herczeg, Balogh (Németh Zs.), Németh M. – Hajba, Németh A., Harsányi
Vezetőedző: Szabados György.

Gólszerzők: Herczeg (11-esből, 80.), illetve Szakonyi (11.), Erdész (66.).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!