Különleges ez az év a Magyar Ökölvívó Szövetség számára, amely 95. évfordulóját ünnepeli. A koronavírus-járvány miatt ősszel rendezte meg a szakszövetség az országos bajnokságot. Érdekesség, hogy az első erőpróbát még 1923-ban bonyolították le és csak hét bajnokot avattak azon a történelmi eseményen. Az idei, immár 97. alkalommal megrendezett ob-nek Győr adott otthont.

A mezőny résztvevői között ott volt Hámori Ádám, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője is, akinek feltett szándéka volt, hogy elhozza az aranyérmet. A 25 éves fiatalember kemény felkészülést követően lépett kötelek közé és nem is érte be, mint a dobogó legfelsőbb fokával. Mindezt a 91 kilogrammosok mezőnyében érte el.

Nem ígérkezett könnyűnek a döntő a 25 éves kőszegi fiatalembernek, hiszen a Papp László Ökölvívó Akadémia bokszolójával, Vincze Istvánnal kellett szembenéznie. A vasi versenyző végig kontrollálta a mérkőzést, biztos védekezésből indított ütéseivel felőrölte ellenfelét és magabiztos 5-0-ás győzelemmel hódította el ismét az országos bajnoki címet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!