Az új kormányrendeleteknek köszönhetően a feje tetejére állt a világ. Hétfőn még arról lehetett olvasni, hogy ismét – a tavaszi leálláshoz hasonlóan – beszüntetik az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokat. A tegnapi nap során azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint van arra esély, hogy befejezzék a bajnokságokat.

Lehetséges, hogy mégis folytatódhatnak a megyeis bajnokságok, és az edzések?!?

Közzétette: Hungary Sport – 2020. november 10., kedd

Hétfő délután Csányi Sándor, az MLSZ elnöke még úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is. Kedd este azonban a Magyar Közlönyben megjelentekre alapozva fordulatot vett az ügy.

Eszerint a sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.” A 20 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom nem vonatkozik „a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával” a sportrendezvényen jogosultan résztvevőkre.

Az is szerepel továbbá a hivatalos közleményben, hogy tilos „a közterületen, a nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása”, kivéve, ha versenyszerűen sportolók számára megtartott eseményről vagy edzésről van szó. A rendelet nem tesz különbséget amatőr és profi, illetve felnőtt és utánpótláskorú sport között.

Az egyéni szabadidős sporttevékenység (például futás, gyaloglás, kerékpározás) szabadtéren megengedett.

Ebben a pillanatban kaptuk a tájékoztatást a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, hogy zárt kapuk mögött minden bajnokság folytatódik, vonatkozik ez a felnőttosztályokra és az utánpótlásra is – számolt be róla tegnap kora este a megyei portálon Varga Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei labdarúgó-igazgatóság vezetője. – Tehát a hátralévő fordulókat meg tudjuk rendezni az ősszel, de nyilván már nézők nélkül.”

Az MLSZ a mai nap során ülésezik, ezt követően ad további részletes tájékoztatást a folytatásról.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!