Hét lejátszott mérkőzés után is hibátlan mérleggel rendelkező Haladás VSE II. fogadta hétfő este az 5Stars-Érdi VSE együttesét a férfi másodosztályú futsalbajnokságban. A nyugati csoportban érintett csapatok mérkőzését szurkolók előtt vívták, amely előreláthatólag az utolsó ilyen rendezvény volt a kormány által meghozott szigorításnak köszönhetően.

A találkozó egy óriási Nagy Kevin lövéssel és Gonda védéssel kezdődött, aztán némiképp meglepetésre a vendégek jutottak előnyhöz. Pintér Olivér szlalomozott át a védőkön és érkezett egy jól előkészített labdára. Sokáig azonban nem örülhettek az érdiek, mert Gerencsér postafordultával válaszolt és egyenlített. Ezt követően mindkét együttes próbált lépéselőnyhöz jutni.

Ez a Haladásnak sikerült, amely okos és néhol látványos megoldásokkal építette támadásait. Az érdi védelem romboló játéka aztán a 9. percben tört meg. Ekkor Sipos is betalált, majd három minutum alatt Vatamaniuc-Bartha valamint Gerencsér is betalált. A szünetig aztán el is döntötték a győzelemért járó három bajnoki pont sorsát, ugyanis 20 percnyi játék után 6-1 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után már taktikai elemeket is gyakorolhatott tanítványaival Sziffer András. A vendégek pedig sokszor a durvaság határát súrolták egy-egy szerelési kísérletnél. A Haladás végül 11-3 arányban győzött és jól mutatja a szombathelyi keret erősségét, hogy heten osztoztak a vasi gólokon. A Hali-fakó pedig továbbra is veretlen az idei bajnokságban.

Haladás VSE II. – 5Stars-Érdi VSE 11-3 (5-1)

Haladás II.: Homlok – Nagy K. Sipos, Papp, Gerencsér
Csere: Horváth B. – Kovács M., Volner, Horváth Z., Németh B., Vatamaniuc-Bartha, Horváth N.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Gerencsér 2, Vatamaniuc-Bartha 2, Horváth N. 2, Németh B. 2, Sipos, Nagy K., Kovács M. illetve Pinter O., Pintér D., Szabó I.

Kiállítva: Szabó I. (Érd)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!