Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt években szárnyalt nagyon magasban és volt nagyon mélyen is a Szombathelyi Haladás. Volt harmadik helyezett az élvonalban, majd indulhatott a nemzetközi porondon, később pedig a kiesés jutott osztályrészül a zöld-fehér egyesületnek. Múltidéző rovatunkat egy szinte napra pontosan hét éve lezajlott zöld-fehér rangadóval folytatjuk.

Kétségtelen, hogy az OTP Bank Liga 2013/14-es kiírásának 14. fordulójában megrendezett Ferencváros-Szombathelyi Haladás összecsapása volt a legjobban várt találkozója. A fővárosi együttes kisebb hullámvölgy után került hegymenetbe Ricardo Moniz irányításával. Artner Tamás legénysége pedig csak kétszer kaptak ki a 13 lejátszott mérkőzésük során.

A találkozót – amelyet a sporttévé is műsorára tűzött – közel hétezer ember tekintette meg a helyszínen, ezzel a forduló leglátogatottabb derbije lett. A vendégek keretében pedig több, jelenleg is Szombathelyen játszó labdarúgó lépett pályára (Rózsa, Devecseri, Bosnjak, Schimmer, Németh Márió).

 

Kezdésként Böde esett el a büntetőterületen belül – így megdőlt az a kijelentés, ami később elhíresült a volt válogatott támadóról: “Ha Böde jön, akkor jön…”. Devecseri volt kellően kemény, amit a játékvezető nem látott szabálytalannak. Ezután viszont Halmosi Péter villant egyet és vált egyből a mérkőzés hősévé.

A középpályás Radó beadását vette mellel maga elé, majd Jován is keresztül hámozta magát. Néhány perccel később Bosnjak robogott el a bal szélen és tálalt Ugrai elé, aki kapásból lőtt a sarokba. Hiába próbált szépíteni a Fradi, jól zárt a szombathelyi védelem. Amikor pedig a hátvédek nem voltak kellően magabiztosak, akkor Rózsa védett hatalmasat.

Hogy mennyire elemében volt Halmosi jól mutatja, hogy egy ütközést követően indult védője szorításából, lefutotta emberét és a kimozduló kapus mellett emelt a hálóba. A remekül játszó szombathelyiek pedig még a szépítést sem engedélyezte a jobb erőkből és nagyobb nevekből álló Ferencvárost. Érdekesség, hogy végül a fordulóban csak egyetlen vendégsiker született, azt is a Haladás szállította.

A Ferencváros végül csak a harmadik helyen fejezte be a szezont a Debrecen és a Győr mögött. A Szombathelyi Haladás pedig 12 győzelemmel, 10 döntetlennel és 8 vereséggel – 46 egységet gyűjtve – a hatodik pozícióban fejezte be a 16 csapatos bajnokságot.

Ferencváros – Szombathelyi Haladás 0-3 (0-2)

Ferencváros: Jova – Somalia, Besic, Mateos, Bönig (Busai 80.) – Gyömbér, Gerson (Buzsáki 67.) Jenner, Józsi, Holman (Diallo) – Böde.
Vezetőedző: Ricardo Moniz

Haladás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Simon Á., Nagy G., Iszlai, Halmosi (Schimmer 75.) – Ugrai (Gyurján 87.), Radó (Németh Márió 83.).
Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Halmosi 10., 65. és Ugrai 22.

Sárga lap: Besic, Busai illetve Radó, Guzmucs, Iszlai, Németh Márió.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!