Alaposan felforgatott csapatok találkoztak vasárnap délután a vasi megyeszékhelyen. A másodosztály nyugati B-csoportjának listavezetője fogadta a harmadik pozícióban álló MÁV Előre együttesét. A székesfehérvári alakulat csere nélkül állt fel, azonban a hazai oldalon is akadtak hiányzók, így Mucsi Péter tanítványainak sem volt könnyű ráhangolódni a találkozóra.

Az első szettnél úgy tűnt, hogy két azonos képességű csapat párharcát hozza, azonban sok apró hibával játszottak a felek. Ebből a kapkodásból a vendégek jöttek ki jobban. Már öt ponttal is ment a MÁV Előre, amikor a vasiak mestere, Mucsi Péter időkéréssel, majd cserével próbált rendet tenni a fejekben. Ez sikerült is, hiszen 1-2 ponttal a hajrában már a Haladás vezetett.

 

A rutintalanság miatt azonban a fehérvári alakulat pontosabb befejezésével nemcsak fordítani tudtak, de a szettet is – minimális különbséggel – bezsebelték. Ezt követően is a Haladás futott az eredmény után, de a MÁV Előre jól használta ki a házigazda minden megingását, így magabiztos vezetéssel és megnyugtató előnnyel hozták a második szettet.

Az utolsó felvonás ismét szorosabb játékot hozott. Jól játszott ezúttal már a vasi alakulat, de az utolsó pillanatokban ismét a vendégek domináltak és nagyobb rutinjuknak köszönhetően megérdemelten nyerték meg a találkozót. A végeredménynek köszönhetően helyet cseréltek a csapatok a tabellán és már a Fehérvár áll az első, míg a szombathelyi lányok a harmadik helyen.

Haladás VSE – MÁV Előre RA 0-3 (23, 9, 17)

Haladás: Csóka, Zolán, Szendrődi, Varga Á., Blázsovics, Sajben
Csere: Németh B., Katona, Fatér J., Héjj, Németh N.
Libero: Kiss D., Fatér V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!