Órási csatának ígérkezett a legutóbbi játéknap a férfi másodosztály nyugati csoportjának összecsapásán, amelyet a REAC és a Haladás II. vívott egymással. A két együttes a csömöri sportcsarnokban találkozott egymással és csak három hely választotta el egymást a csapatoktól. A szombathelyiek hibátlan mérleggel voltak a listavezetők és szerették volna ezt az állapotot továbbra is megőrizni.

Ennek szellemében esett ellenfelének a vasi alakulat és a kezdés után már a vezetést is megszerezték Vatamaniuc-Bartha személyében, aki végig a zöld-fehérek vezére volt ezen a derbin. Néhány perc elteltével a REAC is felbátorodott és egy szép akció végén egalizálta is, a menteni igyekvő Mézer lábáról csorgott a labda Homlok kapujába.

Ráadásul újabb perccel később a vezetést is megszerezte a hazai együttes. Kifejezetten pörgős húsz percet produkáltak a csapatok, élvezetes támadásokkal tarkítva, azonban a kapu előtt a REAC csatárai voltak élesebbek, szünetre így két góllal léptek meg. Nem adta fel a küzdelmet azonban a Hali, amely 180 másodperc alatt megfordította az állást.

Az utolsó tíz percben hét gól is esett, de az őrült rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban. A nyílt, támadójátékkal kirukkoló csapatok összecsapás végén így a REAC örülhetett. Ugyanakkor a szombathelyiek sem lehetnek elszomorodva, hiszen kisebb nyomás alatt kell teljesíteniük a folytatásban, ráadásul továbbra is őrzik első helyüket a bajnokságban.

REAC-SISE – Haladás VSE II. 9-7 (4-2)

Haladás: Homlok – Nagy K., Papp, Horváth N., Vatamaniuc-Bartha
Csere: Horváth B. – Kovács M., Németh B., Puhr, Horváth Z., Mézer.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Orosz 2, Pálmai 2, Kaszala 2, Kiss T., Hornok, Mézer (öngól) illetve Vatamaniuc-Bartha 5, Kovács M. 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!