DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 9. forduló

Krim Ljubljana – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-32 (13-13)
Helyszín: Ljubljana, Arena Stozice
Időpont: 2020. november 21., 16:00
Játékvezetők: Boris Mandak és Mario Rudinsky (szlovákok)
A Ferencváros gólszerzői: Angela Malestein 8, Háfra Noémi 8, Emily Bölk 5, Julia Behnke 3, Kovacsics Anikó 2, Schatzl Nadine 2, Kovács Anett 2, Klujber Katrin 1, Márton Gréta 1, Szucsánszki Zita 1.

————————————–———————————-
A vendégek – akik közül ezúttal csak a német Alicia Stolle hiányzott – villámrajtot vettek, még négy perc sem telt el, amikor már 4-0-ra vezettek. Bíró Blanka büntetőt, Janurik Kinga ziccereket védett, a szlovénok pedig csakhamar időt kértek. A házigazdák ezután felvették a játék ritmusát, a kapusuk egyre jobban védett, az FTC belekényelmesedett a mérkőzésbe, ezért a 19. percben Elek Gábor is időt kért (8-9).

A magyar csapat játéka nem sokat változott, elsősorban a védekezésével volt probléma, és 6-1-es vezetése után 16 perccel – a meccs során először – hátrányba került (10-9). A félidő hajrájában tartotta a lépést ellenfelével az FTC, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.
A második félidőt is remekül, két 3-0-s sorozattal kezdte, majd egy 4-1-es szériával folytatta a Ferencváros, amelyben Háfra Noémi is lendületbe került. A Krim támadójátéka nem volt hatékony, így ezúttal nem tudott felzárkózni, és hat góllal kikapott.
A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek világbajnok holland légiósa, Angela Malestein, valamint csapattársa, Háfra Noémi volt egyformán nyolc góllal.

A két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzésén az FTC – öt vereség mellett – hatodik alkalommal nyert, és négy győzelemmel, illetve három vereséggel zárta az évet a BL-ben.
A december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a csoportkör január 9-én folytatódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!