Négy nap alatt már a harmadik mérkőzését játszotta a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Szabó László együttese először az amatőr élvonalban léptek pályára, majd az egyetemi bajnoki következett, végül a HEPP-Kupa második fordulójában is érintettek voltak. Az ellenfél a jó erőből, több élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosokat felvonultató Uni Győr SZOESE volt.

Talán a vendégek nagyobb rutinja vagy a hazaiak megilletődöttsége miatt, de jobban kezdtek a győri lányok. A 0-8-ás start után Szabó László hívatta magához játékosait, ezzel kicsit megtörve a vendégek lendületét. Hiába, ugyanis támadásban és védekezésben is nehezen találta saját játékát a szombathelyi együttes.

Amilyen nehezen indult a SzoESE számára a mérkőzés úgy oldódott fel a folytatásra. Igaz saját palánkjuk alatt még nem volt kellően határozott a vasi alakulat, így a nagyszünetre nagy különbségű győri előnyt mutatott az eredményjelző. Szünet után viszont belejött a SzoESE. Leginkább Kovács Gina és Püspöki Lotti járt élen a pontszerzésben.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy hazai oldalon több játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel vállalta a találkozót. Az utolsó negyedre aztán nagyon belehúzott a SzoESE és próbálta megszorongatni ellenfelét. Összességében megérdemelt vendég győzelem született, azonban a vasi lányok teljesítményét is megilleti minden dicséret főleg a második félidőben mutatott játékuk miatt.

SzoESE – UNI-Győr SzoESE 64-80 (9-24, 14-24, 13-20, 28-12)

SzoESE: Kovács G. 21/3, Püspöki 16/12, Szabó-Haklits 2, Balogh V. 8, Sándor A. 4.
Csere: Mezősi 5/3, Preisinger 4, Plózer 4, Koltay -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!