“Az egyik legfontosabb célunk, hogy a 2024-es párizsi paralimpián már hat versenynap szerepeljen a programban a mostani öt helyett. Ehhez szorosan kapcsolódnak az új versenyszámok, a női és a férfi kardcsapat küzdelmeinek integrálása” – idézte őt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szombati közleménye.

Szekeres Pál hozzátette: a Nemzetközi Vívó Szövetséggel (FIE) együttműködve folytatják az edzők és zsűritagok képzését, egyúttal nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy újabb országok sportolói számára legyenek elérhetők az IWAS programjai, ezért – amint azt jelezte – új tagországokat szeretnének bevonni, valamint egy többszintű versenyrendszert igyekeznek kiépíteni.

“Terveink között szerepelt és az IWAS vezetősége meg is szavazta, hogy a kerekesszékes vívás helyett, paravívás (para fencing) legyen a sportág új neve, így nyitnánk új lehetőségek felé és bővítenénk sportolóink számát. Valamint, hogy a szervezet vezetőségét kilenc főre bővítsük. Így már minden régió, Ázsia, Amerika, Európa képviselője helyet kap, továbbá kezdeményezésünkre azt is elfogadták, hogy női elnökségi tagunk is legyen” – mondta az újraválasztott sportvezető.

“Felemelő, hogy olyan hősök között élhetünk és dolgozhatunk velük együtt, mint Szekeres Pál. Ő az élő példa rá, hogy nincs lehetetlen és sosem szabad feladni. Megmutatta, hogy a páston kívül is milyen fantasztikus és csodálatos személyiség, kiváló családapa és remek sportvezető” – reagált az újraválasztásra Szabó László, az MPB elnöke.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!