A sereghajtó otthonából szerette volna mindhárom bajnoki pontot elhozni a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttes. A középmezőnyhöz tartozó vasi zöld-fehérek a DEAC vendégeként abszolút esélyesként léptek pályára, ugyanakkor nem ígérkezett könnyű feladatnak a vasárnap kora délutáni összecsapás Mátyus János legénységének.

A hosszú út és a korai kezdés mellett akadtak hiányzók vendég részről, ráadásul többen pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, így a Hali mestere felforgatott kezdőcsapatot küldött pályára a hajdúsági derbin. Talán némiképp meglepetésre a hazaiak léptek fel támadólag, míg a szombathelyiek próbáltak biztos védekezésből, gyors ellentámadásokat vezetni.

A helyzetek tekintetében kiegyenlített játékrészt hozott az első félidő fele. Majd ezután ritmust váltott a Hali és többször veszélyeztettek is. Ennek eredményeként a vezetést is megszerezték a vendégek a 23 perc végére. Németh Márió szabadrúgását követően a néhány nappal ezelőtt születésnapját ünneplő Bosnjak Predrag vette be Szabados kapuját.

A vezetés birtokában megnyugodtak a vasi labdarúgók és felbátorodtak, több helyzetet is kidolgoztak, de újabb gól nem esett az első félidőben. Szünet után motiváltan kezdett a DEAC, amely kettőt is cserélt – jelezve, hogy Sándor Tamás nem volt maximálisan elégedett csapata első 45 percben mutatott játékával. Ennek ellenére a szombathelyiek domináltak továbbra is.

Egy formás akciót követően Rácz Ferenc kevergette meg a hazai védelmet, majd bátran lövésre vállalkozott, de kísérletét hárította a kapus. Becsülettel próbálkozott a DEAC is a fordulást követően, de jól zárt a Haladás védelme. Majd visszább vettek a játékosok a tempóból így a mezőnyben gyűrték egymást a felek, ami kevésbé volt látványos.

Helyzetek tekintetében a vendégek álltak jobban a találkozó egészét tekintve, ugyanakkor a DEAC is közel járt néhányszor a gólszerzéshez, leginkább Székely, aki a kimozduló Verpecz fölött emelt a kapufára. A hajrában aztán mindkét oldalon akadtak helyzetek, de újabb gól már nem született, így megérdemelt vendégsiker született az összecsapáson.

Debreceni EAC – Szombathelyi Haladás (0-1)

Haladás: Verpecz – Debreceni, Mocsi, Devecseri – Tóth D., Schuszter (Doktorics), Csilus, Németh Márió, Bosnjak – Medgyes, Rácz.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Bosnjak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!