Mindkét csapatnak komoly motivációja volt a kedd esti zárt kapus mérkőzésen a Bajnokok Ligájában. A Juventus a biztos továbbjutás kiharcolása miatt hajtott, a Ferencvárosnak pedig minden pontra szüksége van, amennyiben az Európa Ligás helyet szerette volna megcsípni. Úgy tűnt, hogy a vendégek elképzelése valósul meg, hiszen a kezdés után jobbára védekezett a Fradi, de kapura Ők voltak veszélyesebbek.

Ez a 19. percben pedig góllal koronázták meg. A magyar bajnok kihasználta a Juventus védők megingását és Tokmac elfutását követően játszott középre, ahol Uzuni érkezett menetrendszerűen majd passzolt a hálóba. Ezután ébredezni kezdtek az olaszok és a biztos labdatartás mellett támadásokat is építettek. Dibusz vezérletével viszont a 35. percig jól zárt a Fradi-retesz.

Ekkor Cristiano Ronaldo cikázott át a vendég játékosok gyűrűjében, majd egy csel után az elvetődő Dibusz keze mellett lőtt a hálóba. A hátralévő időben nem erőltette meg magát egyik csapat sem, így újabb találat már nem esett az első 45 percben. A szünet után aztán a Juventus határozottabban lépett fel és már nemcsak a labdabirtoklás, hanem a támadások terén is aktívabbnak bizonyult.

Hiába cserélt hármat a zebrák mestere, az igazi átütőerő nem volt meg az akciók értékesítéséhez. Hol egy védő érkezett jókor, hol pedig Dibusz védett magabiztosan. A Ferencváros ekkor már a hátsó sorait rendezgette, felőrölve erejüket, így néhány kósza ellentámadáson kívül másra nem futotta az erejükből.

A Fradi alaposan rácáfolt a kétkedőkre, mert remekült futballoztak 90 percen át. Hiába a jó teljesítmény, pontot nem ért ezen az estén,mert a lefújás előtt megroppant a zöld-fehér védelem és az utolsó pillanatban megvillant Morata. Igaz a gólban benne volt jócskán Dibusz is, így elmaradt a meglepetés pontszerzés. Ennek ellenére elégedett lehet a csapat játékával Rebrov mester.

Juventus – Ferencváros 2-1 (1-1)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka), Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér (Laidouni), Somalia – Zubkov (Isael), Uzuni, Tokmac (Boli).

Gólszerző: Cristiano Ronaldo 35., Morata 90+2. illetve Uzuni 19.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!